Rusų pajėgos Černobajevkoje sunaikintos jau 7 kartus. Paaiškino, kodėl tai nepaliauja kartotis

„Susikaupkite. Dabar prireiks visos jūsų tvirtybės. Černobajevka. Septintas kartas“, – tokį „Facebook“ įrašą, lydimą daug besijuokiančių emodžių pirmadienio popietę publikavo Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2022, 3:52 PM, atnaujinta Mar 22, 2022, 7:41 PM

Šis oro uostas Chersono regione jau tapo fronto anekdotu – rusų karinės oro pajėgos čia nepaliaujamai lipa ant grėblio: įsitaiso ir būna sunaikinamos ukrainiečių.

Tačiau kodėl tai vyksta? Nejaugi rusų strategai tokie buki? Tikrąją to priežastį paaiškino lrytas.lt šaltinis (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) Ukrainoje.

„Rusų sraigtasparniai, veikiantys Chersono apskrityje, yra iš Krymo – ir jie veikia savo kovinio spindulio ribose, tad kad galėtų atakuoti tolimus taikinius, jiems reikia bent kažkokio laikino oro uosto“, – nurodė lrytas.lt šaltinis. Bet pasak jo, vienintelis tinkamas oro uostas šioje teritorijoje yra Černobajevkoje.

„Tačiau Ukraina nekontroliuoja šio oro uosto, – paaiškino šaltinis. – Ukrainiečiai tiesiog patikrina rusų technikos buvimą bepiločiais – ir apšaudo jį artilerijos ar raketiniais pabūklais, jei randa“.

Antradienio popietę pasklido pirminė informaciją apie aštuntąjį kartą, kai Černobajevkos oro uoste Ukrainos karinės pajėgos sunaikino Rusijos karinę techniką. Informacija kol kas nepatvirtinta, viena iš įvykio versijų skelbia, kad sprogimus vietoje sukėlė pačios Rusijos kariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.