Ukrainos žvalgyba: naujieji rusų šauktiniai apginkluojami seniai nebegaminamais ginklais

Pirmadienį Ukrainos Generalinis štabas pranešė, kad Rusija dislokuoja neįvardytus paramos dalinius „tiesioginėms kovinėms operacijoms“ – ir teigė, kad Rusija toliau dislokuoja Centrinės ir Rytų karinių apygardų rezervus.

  Socialinės žiniasklaidos vaizduose matyti nauji šauktiniai, aprūpinti „Mosin-Nagant“ užrakto tipo šautuvu, kurie negaminami nuo 1973 m. – o pirmą kartą buvo pagaminti 1891 m.<br> 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
  Socialinės žiniasklaidos vaizduose matyti nauji šauktiniai, aprūpinti „Mosin-Nagant“ užrakto tipo šautuvu, kurie negaminami nuo 1973 m. – o pirmą kartą buvo pagaminti 1891 m.<br> 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2022, 8:52 AM

Kovo 21 d. Ukrainos karinės žvalgybos valdyba (GUR) pateikė daugiau informacijos apie šaukimą į kariuomenę nepripažintose Donecko Liaudies Respublikoje (DNR) ir Luhansko Liaudies Respublikoje (LNR). Jie pranešė, kad Rusijos valdžia didina šaukimo amžių nuo 55 iki 65 metų ir agresyviai verbuoja aštuoniolikmečius studentus.

GUR pranešė, kad šauktiniai į DNR ir LNR pajėgas aprūpinami XX a. septintojo dešimtmečio karine įranga. Vietos socialinės žiniasklaidos vaizduose matyti nauji šauktiniai, aprūpinti „Mosin-Nagant“ užrakto tipo šautuvu, kurie negaminami nuo 1973 m. – o pirmą kartą buvo pagaminti 1891 m.

Pirmadienį Ukrainos generalinis štabas pranešė, kad Rusijos pajėgoms Ukrainoje „labai reikia remontuoti ir atstatyti sugadintus ginklus ir karinę įrangą“ – ir pareiškė, kad dėl užsienyje pagamintų komponentų trūkumo lėtėja gamyba pagrindinėse Rusijos karinės pramonės šakose.

Ukrainos generalinis štabas taip pat teigė, kad Rusija mažina pilotuojamų orlaivių naudojimą ir keičia juos bepiločiais orlaiviais – greičiausiai dėl nuolatinių nuostolių ir orlaivių korpusų nusidėvėjimo bei bei pilotų trūkumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.