Černobajevkos prakeiksmas: ukrainiečiai devintą kartą šiame oro uoste sumalė rusų pajėgas Vieną kartą savo techniką savo pačių raketa sunaikino ir rusai

Černobajevkos oro uostas jau kurį laiką yra tapęs karo Ukrainoje anekdotu: čia nuolat įsikuria rusų karinės pajėgos, bet Ukrainos kariai jau septynis kartus iš eilės jas sunaikino.

 Černobajevkos oro uoste nuolat įsikuria rusų karinės pajėgos, bet Ukrainos kariai jau devynis kartus iš eilės jas sunaikino.
 Černobajevkos oro uoste nuolat įsikuria rusų karinės pajėgos, bet Ukrainos kariai jau devynis kartus iš eilės jas sunaikino.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-23 09:53, atnaujinta 2022-03-23 11:30

Antradienio popietę buvo pranešta ir apie aštuntąjį kartą – bet kaip vėliau paaiškėjo, šįkart įvykiai pranoko visus lūkesčius: pasirodo, rusų karinės pajėgos savo pačių raketa sunaikino savo įrangą.

Kaip praneša 24tv.ua, kovo 22-osios popietę rusų okupantai į dangų paleido oro gynybos raketą – tačiau pakilusi ji apvirto ir nukrito ant pačių įsibrovėlių technikos.

Apie kuriozinį incidentą pranešė prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius patarėjas.

„Po pietų jie paleido oro gynybos raketą. Raketa pakilo aukštyn, apvirto ir nukrito tiksliai ant įrangos grupės. Gaisras kilo. Trumpai tariant, Černobajevka 7.5“, – teigė O.Arestovičius ir juokais padėkojo visoms Ukrainoje raganaujančioms merginoms, už tokią sėkmę.

Taip pat, pasak O.Arestovičiaus, kovo 22-osios naktį Rusijos kariai iš šio aerodromo zonos pradėjo raketų sistemomis „Смерч“ („Tornadas) apšaudyti Nikolajevą. Reaguodamos į tai, Ukrainos ginkluotosios pajėgos juos šiek tiek „apramino“, rašo 25tv.ua.

Vienas iš ukrainiečių artilerinių sviedinių pataikė į raketų sistemą „Смерч“, ši detonavo ir sunaikino likusius paleidimo įrenginius.

Kodėl okupantai ir toliau telkiasi Černobajevkoje? Kaip portalui lrytas.lt teigė ukrainiečių šaltinis (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), sraigtasparniai, veikiantys Chersono regione, yra iš Krymo – ir jie veikia savo kovinio spindulio ribose, tad kad galėtų atakuoti tolimus taikinius, jiems reikia bent kažkokio laikino oro uosto, o vienintelis tinkamas oro uostas šioje teritorijoje yra Černobajevkoje.

„Tačiau Ukraina nekontroliuoja šio oro uosto, – aiškino šaltinis. – Ukrainiečiai tiesiog patikrina rusų technikos buvimą bepiločiais – ir apšaudo jį artilerijos ar raketiniais pabūklais, jei randa“.

Pirmą kartą ukrainiečių gynėjai į rusų pajėgas Černobajevkoje smogė vasario 27 d. – ir sugebėjo sunaikinti daugybę Rusijos lėktuvų bei kitos įrangos. Iš viso Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai jau devynis kartus likvidavo Rusijos karines pajėgas, įsikūrusias Černobajevkoje, Chersono srityje.

Paskutinis patvirtinimas apie tai pasirodė trečiadienio rytą.

„Iš tikrųjų devyni. Jau pavargau juoktis, – trečiadienio rytą pranešė O.Arestovičius. – Šią naktį juos daužė tris valandas, su trumpomis pertraukomis. Dar viena „Смерч“ grupė, smogusi Nikolajevui, šiandien tylėjo. Tikriausiai ši grupė nutildyta visiems laikams. Jų amunicija buvo sunaikinta, švytėjo ryškiai. Dėl gausių šios grupės šaudmenų atsargų koncertas buvo gražiai apšviestas ir pilnas liepsnų. Pačiame aerodrome kur kas mažiau įrangos nei anksčiau – tačiau net ir tai, kas ten buvo, gerokai ištaškyta sproginėjant amunicijai. Galima visiškai patvirtinti sėkmingą naujos, devintosios „Černobajevkos serijos“ išleidimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.