„Anonymous“ kerta vis skaudžiau: teigia įsilaužę į Rusijos centrinį banką ir pensijų fondą

Tarptautinė haktyvistų grupė „Anonymous“ paskelbė, kad įsilaužė į Rusijos centrinį banką ir pensijų fondą, surengė „spausdintuvų ataką“ ir ruošiasi atakuoti Rusijos fizinę infrastruktūrą.

 Tarptautinė haktyvistų grupė „Anonymous“ paskelbė, kad įsilaužė į Rusijos centrinį banką ir pensijų fondą, surengė „spausdintuvų ataką“ ir ruošiasi atakuoti Rusijos fizinę infrastruktūrą.<br> 123rf iliustr.
 Tarptautinė haktyvistų grupė „Anonymous“ paskelbė, kad įsilaužė į Rusijos centrinį banką ir pensijų fondą, surengė „spausdintuvų ataką“ ir ruošiasi atakuoti Rusijos fizinę infrastruktūrą.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 8:34 AM, atnaujinta Mar 24, 2022, 8:41 AM

Nuo vasario 24 d., kai prasidėjo Rusijos invazija į Ukrainą, „Anonymous“ pradėjo kibernetinį karą, kurio veiksmus apima įsilaužimai į Rusijos vyriausybės ir valstybinės žiniasklaidos svetaines, pramonės kontrolės sistemas, Kremliaus svetainę ir šimtus stebėjimo kamerų visoje Rusijoje. Grupuotės atstovas pranešė, kad antradienį (kovo 22 d.) įsilaužė į Rusijos Federacijos pensijų fondą (PFR).

Pasak grupės atstovo, „Anonymous“ ištrynė fondo duomenų bazę, serveriuose buvusius duomenis ir atsargines kopijas, daugelyje Rusijos regionų. Tarp paveiktų regionų yra Maskvos sritis, Amūro sritis, Buriatija, Tuvos Respublika, Smolensko sritis, Pskovo sritis, Kaliningrado sritis ir Altajaus Respublika.

Kolektyvas įspėjo, kad išpuoliai prieš Rusiją „tęsis tol, kol Ukrainoje bus civilių aukų“. 8 val. Lietuvos laiku PFR interneto svetainė vis dar neveikė.

Trečiadienį (kovo 23 d.) dienraštis „International Business Times“ pacitavo „Anonymous“ pranešimą, kad ji rengiasi vykdyti kibernetines atakas prieš Rusijos infrastruktūrą. „Anonymous“ perspėjo, kad Rusija netrukus pradės pulti su karu nesusijusių šalių fizinę infrastruktūrą ir kad kolektyvas „rengs puolimą, kuriuo bus siekiama pakenkti Rusijos fizinei infrastruktūrai“.

Ketvirtadienio (kovo 24 d.) naktį „Anonymous“ paskelbė, kad įsilaužė į Rusijos Federacijos centrinį banką. Haktyvistai skelbia, kad per 48 valandas bus paviešinta daugiau kaip 35 000 failų, kuriuose yra „slaptų susitarimų“.

Savaitės pradžioje, pirmadienį (kovo 21 d.), grupuotė paskelbė, kad pradėjo „spausdintuvų ataką“, nusitaikiusi į 156 spausdintuvus visoje Rusijoje. Grupė teigė išspausdinusi daugiau kaip 40 000 kopijų. Šiuo atveju galima paminėti, kad dėl sankcijų Rusija jau susiduria su popieriaus trūkumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.