Elonas Muskas prakalbo apie savo socialinio tinklo kūrimą

Elonas Muskas šeštadienį socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad „rimtai svarsto“ galimybę sukurti naują socialinės žiniasklaidos platformą.

 Elonas Muskas šeštadienį socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad „rimtai svarsto“ galimybę sukurti naują socialinės žiniasklaidos platformą.<br> AP/ Scanpix nuotr.
 Elonas Muskas šeštadienį socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad „rimtai svarsto“ galimybę sukurti naują socialinės žiniasklaidos platformą.<br> AP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 10:21 AM

Elonas Muskas išsakė kritiką „Twitter“ atžvilgiu – teigdamas, kad ši platforma nesuteikia galimybės laisvai reikšti savo nuomonę.

„Atsižvelgiant į tai, kad „Twitter“ yra faktinė viešoji miesto aikštė, žodžio laisvės principų nesilaikymas iš esmės kenkia demokratijai, – penktadienį rašė E. Muskas. – Ką reikėtų daryti?“

Tada jis paklausė, ar reikia naujos platformos.

Pagal 2018 m. susitarimą su JAV Vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC), reikalaujama, kad prieš skelbdamas „Twitter“ žinutes apie bendrovę, E. Muskas gautų išankstinį kitų „Tesla“ vadovų pritarimą.

Po to, kai lapkričio mėnesį E. Muskas savo „Twitter“ sekėjų paklausė, ar jis turėtų parduoti 10 proc. savo turimų „Tesla“ akcijų, elektromobilių bendrovė gavo SEC šaukimą į teismą, nes apklausos klausimas sukėlė akcijų išpardavimą – tai generalinis direktorius pavadino „tyčiojimusi“ (angl. harrasement).

Anksčiau šią savaitę SEC priežiūros institucija, atsakydama į E.Musko skundą dėl šaukimo į teismą, paragino federalinį teisėją leisti toliau prižiūrėti jo „Twitter“ žinutes.

„E. Musko prašymas yra procedūriškai ydingas ir iš esmės nepagrįstas“, – teigia SEC.

Jei E.Muskas pradės kurti savo platformą, jis prisijungs prie vis gausėjančio sąrašo visuomenės veikėjų ir technologijų bendrovių, kurios atsisako visuomenėje pripažintų socialinės žiniasklaidos tinklų ir kuria savo platformas, dažnai gindamos „žodžio laisvę“.

Buvęs prezidentas Donaldas Trumpas, kuriam nuo 2021 m. sausio uždrausta naudotis „Twitter“, vasarį įkūrė „Truth Social“ – kaip „Trump Media and Technology Group“ dalį.

Kaip alternatyvos pagrindiniams socialiniams tinklams taip pat susikūrė „Rumble“, „Parler“, „Gettr“ ir kitos platformos. „Parler“ buvo pašalinta iš „Apple“ programėlių parduotuvės dėl įtarimų, kad sausio 6 d. riaušių dalyviai naudojosi ja smurtui kurstyti. Balandį ji vėl buvo grąžinta – kai bendrovė atliko patobulinimų, kad geriau aptiktų ir sušvelnintų neapykantos kalbą.

Parengta pagal CNN.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.