„Anonymous“ teigia paskelbę slaptą Rusijos karo dokumentą

Grupuotė „Anonymous“ teigia įsilaužusi į Rusijos gynybos ministerijos duomenų bazę – hakeriai paskelbė ir dokumentą, susijusį su Ukraina.

 „Anonymous“ teigia paskelbę slaptą su karu Ukrainoje susijusį dokumentą.
 „Anonymous“ teigia paskelbę slaptą su karu Ukrainoje susijusį dokumentą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 9:22 AM, atnaujinta Mar 29, 2022, 9:49 AM

„Nutekintas Rusijos dokumentas su nurodymu filmuoti propagandinius vaizdo įrašus siekiant diskredituoti Ukrainos pajėgų požiūrį į karo belaisvius“, – „Twitter“ žinutėje paskelbė „Anonymous“ ir prisegė įsakymo nuotrauką.

Įsakyme nurodyta:

  1. Sukurti ir išplatinti vaizdo medžiagas, kuriose būtų parodytas nežmoniškas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir nacionalistinių formuočių kariškių elgesys Ukrainos teritorijoje su belaisviais, pareiškusiais norą savanoriškai pasiduoti.
  2. Parengti ir išplatinti vaizdinę medžiagą su įrodymais, liudijančiais apie netikrų karių naudojimą filmuojant į nelaisvę patekusių Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų kariškių spaudos konferencijas. Taip pat paneigti faktą, kad Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos naudoja šauktinius kariškius.
  3. Atlikti informacinės medžiagos tiekimą komentaruose, kaip pagrindinį argumentą nurodant Ženevos konvencijos dėl elgesio su karo belaisviais pažeidimą.

Jei šis dokumentas iš tiesų yra tikras, jame įdomus ir dar vienas momentas: kovo 21 d. šį įsakymą pasirašė ne Rusijos Federacijos gynybos ministras Sergėjus Šoigu, bet laikinai ministro pareigas einantis generolas Dmitrijus Bulgakovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.