Pranešama apie galingą kibernetinę ataką prieš Rusijos civilinės aviacijos administraciją Teigiama, kad serveriuose nebėra nei duomenų, nei atsarginių kopijų

Belgijos tinklalapis Aviation24.be praneša, kad šeštadienio rytą įvykdyta galinga ir veiksminga kibernetinė ataka prieš Rusijos federalinės oro transporto agentūros „Rosaviatsia“ infrastruktūrą: teigiama, kad iš serverių ištrinti visi dokumentai, failai, orlaivių registracijos duomenys ir laiškai. Sakoma, kad iš viso buvo ištrinta apie 65 terabaitai duomenų.

 Pranešama, kad šeštadienio rytą įvykdyta galinga ir veiksminga kibernetinė ataka prieš Rusijos federalinės oro transporto agentūros „Rosaviatsia“ infrastruktūrą.<br> 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
 Pranešama, kad šeštadienio rytą įvykdyta galinga ir veiksminga kibernetinė ataka prieš Rusijos federalinės oro transporto agentūros „Rosaviatsia“ infrastruktūrą.<br> 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 7:51 PM

Oficiali agentūros interneto svetainė favt.ru iki šiol neveikia.

Oficialiai Rusijos Federacija kiberatakos nepatvirtino, tačiau kaltę suvertė laikinai sutrikusiai duomenų valdymo sistemos prieigai prie interneto, dėl ko esą agentūra perėjo prie popierinio dokumentų tvarkymo varianto: teigiama, kad keitimasis informacija vyksta AFTN kanalu (skubiais trumpaisiais pranešimais) ir paštu.

Teigiama, kad ataka pavyko dėl to, kad bendrovė LLC „InfAvia“, valdanti „Rosaviatsia“ IT infrastruktūrą, netinkamai vykdė sutartinius įsipareigojimus. „Prokuratūra ir FSB nuo šeštadienio sėdi pas „Rosaviatsia“, – sakė su incidentu susipažinęs asmuo.

Teigiama, kad dabar institucijos ieško atsarginių kopijų – jei tik tokių yra. „The Aviation Herald“ rašo, kad atsarginės šių duomenų kopijos nėra – nes Rusijos finansų ministerija tam neskyrė lėšų.

Manoma, kad už kiberataką atsakinga grupuotė „Anonymous“, jie taip pat sugebėjo išgauti duomenis iš Rusijos valstybinės žiniasklaidos (televizijos bei radijo) ir paskelbti juos internete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.