Hakeriai teigia pagrobę didžiųjų Rusijos televizijos kanalų ir radijo stočių duomenis, žada paviešinti

„Anonymous“ pranešė, kad su jais bendradarbiaujanti hakerių grupuotė „NB65“ įsilaužė į Rusijos valstybinę televizijos ir radijo bendrovę (VGTRK), pagrobė jos duomenis ir žada artimiausiu metu juos paviešinti.

 „Anonymous“ pranešė, kad su jais bendradarbiaujanti hakerių grupuotė „NB65“ įsilaužė į Rusijos valstybinę televizijos ir radijo bendrovę (VGTRK), pagrobė jos duomenis ir žada artimiausiu metu juos paviešinti.<br>123rf iliustr.
 „Anonymous“ pranešė, kad su jais bendradarbiaujanti hakerių grupuotė „NB65“ įsilaužė į Rusijos valstybinę televizijos ir radijo bendrovę (VGTRK), pagrobė jos duomenis ir žada artimiausiu metu juos paviešinti.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 8:25 PM

„Anonymous“ grupuotės „Twitter“ paskyros žinutėje rašoma, kad artimiausiu metu 870 GB įmonės duomenų taps viešai prieinamais. Teigiama, kad duomenys apima televizijos kanalus „Rossija-1“, „Rossija-2“, „Rossija 24“, „RTR Planeta“, vaikų kanalą „Karusel“, radijo stotis „Radio Rossiji“, „Radio Majak“, „Vesti FM“ ir t.t.

Žadama, kad duomenys bus publikuoti svetainėje „Distributed Email of Secrets“, kur jau publikuojama pagrobta „Roskomnadzor“, „Transneft“ ir kitų įmonių bei projektų informacija.

Šiuo metu nėra nei šios informacijos įrodymų, nei duomenų apie tai, kaip tiksliai „Anonymous“ gavo informaciją – tačiau „Anonymous“, kurie anksčiau paskelbė apie įsilaužimą į Rusijos Federacijos centrinį banką, vėliau ištesėjo savo pažadą ir publikavo 28 gigabaitus banko duomenų.

Grupuotė „Anonymous“ hakeriai-v-putino-vyriausybei-paskelbe-kara-22502972"="">hakeriai-v-putino-vyriausybei-paskelbe-kara-22502972"" target="_blank">paskelbė karą Vladimiro Putino režimui tą pačią dieną, kai Rusijos karinės pajėgos įsiveržė į Ukrainą. Iki šiol haktyvistai yra pagrobę ir paviešinę Rusijos Gynybos Ministerijos, „Rosatom“ „Roskomnadzor“, Rosneft Deutschland“ duomenis, taip pat buvo įsiskverbę į kelis stambius Rusijos televizijos kanalus, kuriuose transliavo ukrainietiškas dainas ir karo vaizdus iš Ukrainos.

Haktyvistai iš viso pasaulio taip pat atakuoja ir trikdo rusiškų valstybinių interneto svetainių veikimą – DDoS atakos nukreipiamos į „Roskosmos“kremlin.ru ir daugybę kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.