Rusija „atideda“ karinę tarnybą IT specialistams

Rusija antradienį laikinai atleido jaunus IT darbuotojus nuo karinės tarnybos, kai Maskvai pradėjus karinę operaciją Ukrainoje iš šalies išvyko daug programuotojų.

 Rusija antradienį laikinai atleido jaunus IT darbuotojus nuo karinės tarnybos, kai Maskvai pradėjus karinę operaciją Ukrainoje iš šalies išvyko daug programuotojų.<br> 123rf nuotr.
 Rusija antradienį laikinai atleido jaunus IT darbuotojus nuo karinės tarnybos, kai Maskvai pradėjus karinę operaciją Ukrainoje iš šalies išvyko daug programuotojų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 1:51 PM, atnaujinta Mar 29, 2022, 1:52 PM

Karinė tarnyba Rusijoje privaloma vyrams nuo 18 iki 27 metų. Daugelis bando išvengti tarnybos naudodamiesi medicininėmis ar švietimo išimtimis, o kai kurie tiesiog ignoruoja šaukimą.

27 metų ir jaunesni vyrai, dirbantys IT įmonėse, gali gauti karinės tarnybos „atidėjimą“, teigiama viename vyriausybės portale paskelbtame potvarkyje. Jie taip pat turi turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir bent vienerius metus būti išdirbę IT įmonėje.

Dekrete sakoma, kad įmonės, siekiančios atidėti karinę tarnybą savo darbuotojams, iki gegužės 1 d. turi išsiųsti jų sąrašą atitinkamoms institucijoms. Taip pat teigiama, kad studentai, turintys daugiau nei 60 dalykų universitetinį išsilavinimą, gali prašyti tos pačios išimties. Tai liečia, be kitų, matematikos, taikomosios informatikos ir radijo inžinerijos studijas.

„Svarbu, kad IT sektoriaus plėtros tempai mūsų šalyje nelėtėtų net ir taikant sankcijas“, – sakoma Rusijos ministro pirmininko Michailo Mišustino pranešime.

Vasario 24 dieną Rusijos kariniams veiksmams Ukrainoje prasidėjus, daugybė jaunų rusų pabėgo iš šalies. Rusijos elektrotechnikos įmonių asociacijos vadovas Sergejus Plugotarenka praėjusią savaitę parlamento žemiesiems rūmams sakė, kad jau išvyko iki 70 tūkst. jų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.