Į Lietuvą atvykusiems ukrainiečiams „Tele2“ skiria 200 interneto modemų su nemokama paslauga

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ į Lietuvą atvykusiems ukrainiečiams skirs 200 „Laisvo interneto“ maršrutizatorių. Nuo karo bėgantys Ukrainos gyventojai 3 mėnesius galės naudotis neribotu internetu nemokamai.

 Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ į Lietuvą atvykusiems ukrainiečiams skirs 200 „Laisvo interneto“ maršrutizatorių.<br> 123rf nuotr.
 Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ į Lietuvą atvykusiems ukrainiečiams skirs 200 „Laisvo interneto“ maršrutizatorių.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-31 11:48

Operatorius jau suteikė SIM kortelių ir padeda aprūpinti pabėgėlius mobiliąja įranga. Tačiau taip pat matome ir namų interneto poreikį – ypač šeimoms su mokyklinio amžiaus vaikais ar apsigyvenantiems nuošalesnėse sodybose. Skiriame didesnę paramą centralizuotai, kad ji pasiektų tuos, kam to labiausiai reikia. Turime nepavargti ir toliau prisidėti kiekvienas tuo, kuo galime“, – sakė „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims Petras Masiulis.

200 interneto maršrutizatorių bus išskirstyti į „Raudonojo kryžiaus“ punktus, teikiančius humanitarinę pagalbą Ukrainos žmonėms. Įrenginiai atiteks į Lietuvą atvykusioms ukrainiečių šeimoms, kurios čia atkeliavo su vaikais ar apsistojo nuošalesnėse vietose, kur nėra interneto.

Operatorius 3 mėnesius teiks nemokamą ir neribotą „Tele2 Laisvą internetą“. Maršrutizatoriai yra sunumeruoti ir pažymėti lipdukais. Tam, kad nemokamo interneto paslauga būtų aktyvuota, įrenginius gavusiems ukrainiečiams reikės susisiekti su operatoriaus darbuotojais. Visa informacija, kaip aktyvuoti paslaugą ir kontaktai – pateikta ukrainiečių kalba ant modemo pakuotės.

Pagalba Ukrainos žmonėms

Bendrovė suteikė 30 tūkst. „Pildyk“ SIM kortelių nuo karo bėgantiems Ukrainos žmonėms. Kortelės buvo perduotos pagalbą teikiančioms organizacijoms, kurios pasirūpina, kad jos operatyviai pasiektų į Lietuvą atvykusius ukrainiečius. SIM korteles gavę žmonės gali tris mėnesius nemokamai ir neribotai skambinti, rašyti SMS žinutes ir naudotis neribotu internetu Lietuvoje.

Sklandžiam maisto kortelių dalinimui ukrainiečiams Lietuvoje, „Tele2“ „Maisto bankui“ skyrė 60 planšetinių kompiuterių.

Mobiliojo ryšio operatorius kviečia visus Lietuvos gyventojus paaukoti veikiančius, tačiau nebenaudojamus telefonus ir planšetinius kompiuterius. Nuo iniciatyvos pradžios jau surinkta ir organizacijoms perduota daugiau nei 800 įrenginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.