ES tarptinklinio judriojo ryšio mokesčių draudimas pratęstas 10 metų

Europos Sąjungoje pirmadienį 10 metų pratęstas draudimas taikyti tarptinklinio ryšio mokesčius žmonėms, kurie keliaudami po 27 šalių bloką naudojasi savo europietiškais telefonais.

 Europos Sąjungoje pirmadienį 10 metų pratęstas draudimas taikyti tarptinklinio ryšio mokesčius žmonėms, kurie keliaudami po 27 šalių bloką naudojasi savo europietiškais telefonais.<br> 123rf iliustr.
 Europos Sąjungoje pirmadienį 10 metų pratęstas draudimas taikyti tarptinklinio ryšio mokesčius žmonėms, kurie keliaudami po 27 šalių bloką naudojasi savo europietiškais telefonais.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2022, 1:51 PM

„Tarptinklinio ryšio kaip namie“ schema – viena populiariausių tarp ES šalių piliečių ir gyventojų teisės aktų, leidžiančių jiems skambinti ir siųsti žinutes bei naudotis duomenų perdavimo paslaugomis kitose ES šalyse už tokią pačią kainą, kokia yra taikoma jų vietiniams planams.

ES valstybėms narėms atstovaujanti Europos Vadovų Taryba pareiškė galutinai pritarusi tam, kad ši schema būtų pratęsta ir po to, kai birželio pabaigoje baigsis dabartinio reglamento galiojimas – jo laikotarpis pratęsiamas iki 2032 metų.

Europos vartotojų organizacija (BEUC) savo pareiškime pabrėžė, kad atnaujinta politika kelia reikalavimą telekomunikacijų operatoriams siekti, kad tarptinklinis ryšys būtų vienodos kokybės, tai yra besilankantys kitose ES narėse nebūtų nukreipiami į mažesnės spartos 3G ar 4G tinklus, kai yra galimybė naudotis didesnės spartos tinklais.

BEUC generalinio direktoriaus pavaduotoja Ursula Pachl šios politikos pratęsimą pavadino „viena didžiausių ES sėkmės istorijų vartotojams“ ir vienu iš „apčiuopiamų bendrosios rinkos privalumų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.