Įspūdingas trofėjus: ukrainiečiai perėmė visiškai sveiką „Buk“ raketų sistemą su amunicija

Ukrainos specialiosioms pajėgoms pavyko ir Rusijos pajėgų perimti naudojimui tinkamą „Buk“ raketų sistemą su amunicija. Tiesą sakant, tai net nebuvo sunku – ir tai yra geras įrodymas, kad rusų kariams Ukrainoje yra sunku.

 Ukrainos specialiosioms pajėgoms pavyko ir Rusijos pajėgų perimti naudojimui tinkamą „Buk“ raketų sistemą su amunicija.<br> Ukrainos specialiųjų pajėgų nuotr.
 Ukrainos specialiosioms pajėgoms pavyko ir Rusijos pajėgų perimti naudojimui tinkamą „Buk“ raketų sistemą su amunicija.<br> Ukrainos specialiųjų pajėgų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-04 17:16

Mat vertinga „Buk“ raketų sistema buvo aptikta tiesiog apleista miškingoje vietovėje.

„Buk“ yra savaeigė sistema – bet ji yra pakankamai lėta, todėl gali būti, kad ją paliko greitai bėgantys rusų kariai. Šalia aptikta slėptuvė su raketomis.

„Buk“ – tai raketų žemė-oras sistema, į sovietų pajėgas įtraukta 1980 metais. „Buk“ raketos gali numušinėti kruizines raketas, išmaniąsias bombas, sraigtasparnius, lėktuvus ir dronus. Ukrainiečiai, žinoma, moka naudotis šiais kompleksais, nes patys tokių irgi turi.

„Buk“ sistema labiausiai išgarsėjo 2014 metais, kai buvo panaudota civilinio keleivinio „Malaysia Airlines“ lėktuvo „Boeing 777-200ER“ numušimui. Tada lėktuvą su 298 žmonėmis numušė Rusijos remiami separatistai. Visi lėktuve buvę žmonės žuvo, o vėliau po nuolaužas slampinėjantys Donbaso ir Rusijos gyventojai vogė jų daiktus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.