Internetu lietuviai dažniau perka spontaniškai: kokios prekės dominuoja kasdieniame krepšelyje

Įpratę apsipirkti internetu, vartotojai siekia ir galimybės užsakytas prekes gauti kuo greičiau, ypač kalbant apie maisto produktus. Startuolio „LastMile“ vadovas ir bendraįkūrėjas Tadas Norušaitis sako pastebintis, kad net 95 proc. platformoje apsipirkinėjančių pirkėjų, prekes nori gauti per valandą ar kelias ir tik likę 5 proc. – savo pirkinius planuoja iš anksto.

 Šiuo metu „Last Mile“ siūlo atsiėmimo paslaugą fizinėse Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos „Iki“ parduotuvėse arba greta jų.
 Šiuo metu „Last Mile“ siūlo atsiėmimo paslaugą fizinėse Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos „Iki“ parduotuvėse arba greta jų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 10:42 AM

Dažniausiai perkamos šviežios prekės

„Mūsų platforma yra orientuota į pirkėjus, kurie nori įsigyti kasdienio vartojimo prekių ir gauti jų greitą pristatymą. Tai vadinamieji spontaniniai apsipirkimai, kai pritrūkus reikiamo produkto, norima jį gauti kaip įmanoma greičiau. Mūsų pirkėjai platformoje pirkti yra linkę šiek tiek mažesniais krepšeliais, bet dažniau. Jų krepšeliuose daugiausiai dominuoja švieži produktai, turintys trumpesnį galiojimo laiką: pieno produktai ir kiaušiniai, vaisiai ir daržovės, mėsa ir mėsos produktai. Tarp populiariausių yra ir įvairūs gėrimai, bakalėjos prekės“, – teigia T.Norušaitis.

Startuolio bendraįkūrėjas sako, kad Ukrainoje prasidėjus karui pirkinių krepšeliuose šiek tiek padaugėjo ir ilgo galiojimo maisto: grikių, konservų. Tačiau tai – daugiau išimtis nei taisyklė. Krepšelio turinys keičiasi ir lyginant šiokiadienius su savaitgaliais bei šventiniais laikotarpiais, kai žmonės laukia svečių ar ruošia šventinį stalą. Pasak jo, tokiomis dienomis padaugėja brangesnių, gurmaniškesnių prekių.

„95 proc. pirkėjų prekes pristatyti pageidauja kaip įmanoma greičiau. Per valandą ar kelias. Visgi, užsakymo pristatymo greitis priklauso ir nuo krepšelio dydžio. Jeigu krepšelis labai didelis, per valandą jo surinkti dažniausiai nepavyksta, todėl pirkėjams norimų prekių tenka palaukti jau nebe valandą, o dvi“, – sako T.Norušaitis.

Skiriasi krepšelių turinys

Dar viena startuolio siūloma paslauga – click&collect. Ja naudodamiesi pirkėjai per programėlę užsakytas prekes gali atsiimti specialiame atsiėmimo punkte neišlipdami iš automobilio arba artimiausioje parduotuvėje specialiai tam pažymėtose vietose.

„Atsiėmimo paslaugą siūlome keliose didžiosiose parduotuvėse. Šiuo metu bandome suprasti realų šios paslaugos poreikį. Pastebime, kad ten, kur vartotojas gali gauti pilną prekių į namus pristatymo paslaugą, jis mieliau renkasi kurjerio paslaugas. Visgi, ten, kur kurjerio pristatymas yra ilgesnis arba iš viso nėra tokios galimybės, tačiau pakeliui yra parduotuvė, kurioje galima atsiimti prekes, užuot ėję į parduotuvę patys, vartotojai labiau linkę naudotis click&collect paslauga“, – sako startuolio vadovas.

T. Norušaitis pastebi, kad taip pat skiriasi ir atsiimamų pirkinių krepšeliai. Skaičiuojama, kad jie yra net 25 proc. didesni, negu standartinis kurjerių į namus vežamas krepšelis. Be to, prekės užsakomos ne kuo greičiau, o konkrečiu atsiimti patogiu metu. Standartinio krepšelio turinys taip pat skiriasi. T. Norušaitis pastebi, kad naudodamiesi click&collect paslauga pirkėjai apsiperka ne dviem, o keturioms dienoms ar savaitei į priekį.

Startuolio platforma šiuo metu turi daugiau nei 300 tūkst. registruotų vartotojų. Net 95 proc. pirkėjų prekes įsigyja su pristatymu per kelias valandas. Jie gali rinktis produktus iš daugiau nei 40 partnerių parduotuvių, o asortimentą bendrai sudaro daugiau kaip 40 tūkst. prekių.

Šiuo metu startuolis siūlo atsiėmimo paslaugą fizinėse Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos „Iki“ parduotuvėse arba greta jų. Paslauga yra teikiama devyniose „Iki“ parduotuvėse. Prekybos tinklas „Iki“ 2021 m. rugsėjo mėn. įsigijo startuolį po sėkmingo daugiau nei pusantrų metų trukusio bendradarbiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti