Specialistas teigia, kad Rusija prarado galimybę gaminti hipergarsines raketas „Kinžal“

Rusija nebeturi galimybių tęsti pažangių ginklų gamybos programų. Konkrečiai kalbama apie hipergarsinę orlaivių raketų sistemą „Kinžal“.

 Rusija nebeturi galimybių tęsti pažangių ginklų gamybos programų. Konkrečiai kalbama apie hipergarsinę orlaivių raketų sistemą „Kinžal“.<br> Wikimedia / 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
 Rusija nebeturi galimybių tęsti pažangių ginklų gamybos programų. Konkrečiai kalbama apie hipergarsinę orlaivių raketų sistemą „Kinžal“.<br> Wikimedia / 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-14 14:09

Apie tai pranešė „RBC Ukraina“, remdamasi Karinių ir teisinių studijų centro vadovo Oleksandro Musijenkos žodžiais televizijos laidoje.

„Rusija neturi galimybių gaminti modernias raketas arba modernizuoti esamas. Nes jei anksčiau Rusijos gynybos pramonės kompleksas turėjo problemų, skolų bankams, nesugebėjo įvykdyti 2018-19 m. gynybos užsakymų Rusijoje, tai dabar, Vakarams įvedus papildomas sankcijas būtent Rusijos gynybos pramonės sektoriui, iš jų faktiškai atimta galimybė gauti pagrindinius elementus, reikalingus modernizuoti ir gaminti modernią ginkluotę“, – sakė A.Musienko.

Savo ruožtu ekspertas pabrėžė, kad net Azijos šalys nenori turėti reikalų su Rusija – nors ši stengiasi užmegzti su jomis ryšius.

„Šiandien galima sakyti, kad, sakykime taip, Rusijai faktiškai trūksta komponentų, žaliavų ir būtinų elementų, kad galėtų tęsti tokias programas kaip „Kinžal“ ir kitas panašias programas, hipergarsinius ginklus ir panašiai. Azijos šalys, su kuriomis Rusija bandė užmegzti ryšius, net nenori bendrauti. Todėl mums tai yra teigiamas signalas – nes kad ir kaip ten bebūtų, technologijų ir gamybos pajėgumų jų arsenalams papildyti vis mažėja“, – apibendrino Karinių ir teisinių studijų centro vadovas.

Kovo mėnesį Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad hipergarsinėmis raketomis „Kinžal“ „sunaikino požeminį karinį sandėlį Vakarų Ukrainoje“ – tiesa, vėliau dalis ekspertų ir tyrėjų atkreipė dėmesį į nemažai detalių, kurios leidžia manyti, kad tai nei buvo viršgarsinė raketa, nei būtent tas objektas, apie kurį skelbta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.