V. Putinui siūlo paragauti jo paties vaistų: išparduoda Rusijos teritoriją

Kaip atsaką Rusijos agresijai Sakartvelo kūrybinė skaitmeninė agentūra „Leavingstone“ pradėjo originalų projektą: skaitmeninį Rusijos teritorijų išpardavimą. „Putinas garsėja tuo, kad užgrobia kitų šalių žemes. Taigi, duokime jam paragauti jo paties vaistų“, – rašo projekto autoriai.

 „Putinas garsėja tuo, kad užgrobia kitų šalių žemes. Taigi, duokime jam paragauti jo paties vaistų“, – rašo projekto autoriai.<br> AFP / Scanpix / 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
 „Putinas garsėja tuo, kad užgrobia kitų šalių žemes. Taigi, duokime jam paragauti jo paties vaistų“, – rašo projekto autoriai.<br> AFP / Scanpix / 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 9:02 AM, atnaujinta Apr 20, 2022, 10:31 AM

Iniciatyva siūlo žmonėms galimybę padėti Ukrainai, įsigyjant Rusijos žemes NFT (angl. non-fungible token, liet. nepakeičiamas žetonas) pavidalu – kiekvienas unikalus kūrinys turi savo pavadinimą, dydį/formą ir net autentišką herbą.

Bazinė vieneto kaina – 0,05 eterio (angl. Ethereum), kas dabartiniu kursu atitinka apie 142 eurus.

Teigiama, kad visos gautos lėšos pervedamos Ukrainai paremti – projekto paramos gavėja yra Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministerija, visos lėšos pervedamos į oficialią „Aid For Ukraine“ kriptopiniginę.

„Parduodame Rusiją gabalėlį po gabalėlio ir pervedame surinktus pinigus, kad padėtume Ukrainos žmonėms atstatyti savo šalį“, – skelbia projekto kūrėjai.

Įdomūs faktai:

  • Pirmasis objektas, parduotas per kelias minutes po projekto starto, buvo Groznas.
  • Brangiausiai parduotu objektu kol kas yra Maskva, už ją neskelbiama pirkėjas sumokėjo 5 eterius (apie 14 250 eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.