Ukraina gauna įspūdingus žvalgybinius dronus

Pasauliniai pažangių, daugialypės terpės robotinių sistemų gamintojai „AeroVironment Inc“antradienį paskelbė, kad Ukrainos gynybos ministerijai ir teritorinėms pajėgoms dovanoja daugiau nei 100 bepiločių orlaivių sistemų „Quantix Recon“ ir operacinio apmokymo paslaugas. Dovaną Ukrainos ambasadoriui ir gynybos atašė Ukrainos ambasadoje per asmeninį susitikimą praėjusią savaitę įteikė „AeroVironment“ pirmininkas, prezidentas ir vykdantysis direktorius Wahidas Nawabi.

  „AeroVironment Inc“antradienį paskelbė, kad Ukrainos gynybos ministerijai ir teritorinėms pajėgoms dovanos daugiau nei 100 bepiločių orlaivių sistemų „Quantix Recon“.<br> „AeroVironment Inc“ nuotr.
  „AeroVironment Inc“antradienį paskelbė, kad Ukrainos gynybos ministerijai ir teritorinėms pajėgoms dovanos daugiau nei 100 bepiločių orlaivių sistemų „Quantix Recon“.<br> „AeroVironment Inc“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2022, 1:23 PM, atnaujinta Apr 21, 2022, 1:26 PM

„Intensyvėjant Ukrainos kariuomenės kovai, siekiant apsaugoti savo tėvynę ir apginti savo tautos laisvę nuo Rusijos invazijos, jiems ir toliau reikia sprendimų, galinčių pasiūlyti pajėgų apsaugos ir gausinimo galimybes, – sakė W.Nawabi. – Ši dovana suteiks operatoriams priemonę, kuri gali skraidyti nepastebėta priešo pajėgų ir nepaveikta radijo dažnių slopintuvų – ir užtikrins tikslią bei greitą žvalgybą sunkiai prieiname dinamiškai besikeičiančiame mūšio lauke“.

Pasak bendrovės atstovo, naudodamiesi „Quantix Recon“ surinkta aktualia žvalgybine informacija, operatoriai gali greitai planuoti stebėti misijas, o taip apsaugoti Ukrainos sausumos pajėgas nuo pavojaus.

„AeroVironment“ yra didelė garbė remti Ukrainos žmones“, – teigė W.Nawabi.

„AeroVironment“ bepilotis orlaivis „Quantix Recon“ yra lengvas, lengvai dislokuojamas, visiškai automatizuotas žvalgybinis dronas, kuris pagal pareikalavimą teikia operatyvią žvalgybinę informaciją naudodamas didelės skiriamosios gebos, georeferencinius vietovės, augmenijos ir infrastruktūros vaizdus.

Hibridinė vertikalaus kilimo ir tūpimo (VTOL) konstrukcija „Quantix Recon“ sujungia daugiarotorinio drono VTOL privalumus su fiksuoto sparno bepiločio orlaivio skrydžio nuotoliu, greičiu ir efektyvumu, rašoma pranešime spaudai. Visiškai automatizuotame skrydžyje bepilotis orlaivis vienu baterijos įkrovimu gali veikti 45 minutes ir tirti iki 1,6 kvadratinių kilometrų arba 20 tiesinių kilometrų teritoriją.

Tikimasi, kad pirmoji pusė dovanotos „Quantix Recon UAS“ siuntos bus pristatyta šią savaitę, o operaciniai mokymai prasidės nedelsiant.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.