Ukrainos grasinimai dėl Krymo tilto kaip reikiant suerzino Kremlių Panašu, kad tai labai jautri vieta

Kremlius sureagavo į NSDC sekretoriaus Oleksijaus Danilovo pareiškimą apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasirengimą smogti Krymo tiltui, jungiančiam šalį Rusiją su laikinai jos okupuotu pusiasaliu.

 Žurnalas „Business Ukraine“ „Twitter“ tinkle pateikė siūlymą naujam Ukrainos pašto ženklui.<br> „Business Ukraine“ iliustr.
 Žurnalas „Business Ukraine“ „Twitter“ tinkle pateikė siūlymą naujam Ukrainos pašto ženklui.<br> „Business Ukraine“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 8:07 AM, atnaujinta Apr 26, 2022, 8:13 AM

Rusijos diktatoriaus Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas per instruktažą tai pavadino neva „pranešimu apie galimą teroro išpuolį“.

Anot jo, „aplink tiltą, aplink visus strateginius objektus visų būtinų saugumo priemonių ir atsargumo priemonių imasi atitinkamos specialiosios tarnybos“.

„To negalima pavadinti niekuo kitaip, kaip teroristinio išpuolio paskelbimu“, – sakė D.Peskovas ir pridūrė, kad Ukrainos pusės pareiškime yra „daug požymių veiksmų, kuriuos reikia patikrinti teisiškai ir toliau bausti“.

Anksčiau Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogs į Krymo tiltą, kai tik turės tokią galimybę.

Tuo pat metu buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Igoris Romanenko pabrėžė, kad Ukrainai galbūt nepavyks sunaikinti viso tilto, tačiau teoriškai tinkamu metu tai gali būti padaryta ir bus smogta tuo metu, kai ant jo žygiuoja kariuomenė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.