Rusija IT specialistų ieškos kalėjimuose

Federalinė bausmių vykdymo tarnyba nusprendė įdarbinti IT specialistus iš Rusijos kalėjimų, kad jie nuotoliniu būdu dirbtų šalies komercinėse bendrovėse. Tokių prašymų sulaukta iš daugelio šalies regionų verslininkų, trečiadienį, balandžio 27 d., Novosibirske vykusios strateginėje konferencijoje „Importonepriklausomybė“ TASS sakė Federalinės bausmių vykdymo tarnybos vadovo pavaduotojas Aleksandras Chabarovas.

 Federalinė bausmių vykdymo tarnyba nusprendė įdarbinti IT specialistus iš Rusijos kalėjimų, kad jie nuotoliniu būdu dirbtų šalies komercinėse bendrovėse. <br> 123rf nuotr.
 Federalinė bausmių vykdymo tarnyba nusprendė įdarbinti IT specialistus iš Rusijos kalėjimų, kad jie nuotoliniu būdu dirbtų šalies komercinėse bendrovėse. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2022, 2:17 PM

Jis paaiškino, kad kalbama apie IT specialistus, atliekančius bausmę įkalinimo įstaigose. Federalinės įkalinimo įstaigų tarnybos vadovo pavaduotojas teigė, kad ši iniciatyva vis dar rengiama, rašo lenta.ru.

Jei idėja bus paklausi, IT specialistai nebus verčiami dirbti kitose srityse, sakė A.Chabarovas.

Pasak jo, pareiga dirbti yra svarbiausias dalykas visuose Rusijos pataisos centruose. Jis patikslino, kad pagal įstatymą nuteistasis tokiose įstaigose turi teisę dirbti tame pačiame regione.

Tuo pat metu taikoma nuotolinio įdarbinimo forma: šiuo atveju nuteistasis gali būti naudingas įmonei kitoje Rusijos teritorijoje, pridūrė Federalinės bausmių vykdymo tarnybos vadovo pavaduotojas.

Anksčiau buvo pranešta, kad vienas iš būdų kovoti su darbuotojų trūkumu IT pramonėje galėtų būti praktika, kai baigus universitetus, kolegijas ir technikos mokyklas darbuotojai paskirstomi į trūkstamas vietas. Tokios priemonės įvedimas buvo aptartas Skaitmeninės ekonomikos plėtros tarybos posėdyje, skirtame personalo klausimams spręsti.

Balandžio pradžioje paaiškėjo, kad Rusijoje smarkiai sumažėjo laisvų IT specialistų darbo vietų. Ekspertai šią situaciją aiškina tuo, kad pramonės įmonės masiškai peržiūri savo plėtros planus ir biudžeto galimybes, todėl dažnai tenka atsisakyti daugelio projektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.