„Telia“ skelbia naują kainodarą į Ukrainą – paslaugos toliau pinga

„Telia“ kartu su kitais didžiausiais Europos operatoriais gegužę dar labiau mažina mobiliojo ryšio kainas tarp Ukrainos ir Lietuvos. Skambučių kaina dabar bus beveik 4 kartus mažesnė, o mobilieji duomenys Ukrainoje bus pigesni, nei nustatyta reguliuojama kainodara tarp ES šalių operatorių.

 Nuo gegužės 2 d. skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą kainuos nuo 0,06 euro už minutę.<br> 123rf nuotr.
 Nuo gegužės 2 d. skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą kainuos nuo 0,06 euro už minutę.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2022, 11:09 AM

Nuo gegužės 2 d. skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą kainuos nuo 0,06 euro už minutę. Trumposios SMS žinutės siuntimas – nuo 0,08 euro. Tarptinklinio ryšio (angl. roaming) skambučio minutė Ukrainoje skambinant į Lietuvą kainuos nuo 0,085 euro, o SMS – 0,005 euro. Mobilieji duomenys naudojantis tarptinkliniu ryšiu kainuos apie 2 eurus už 1 GB.

„Suprasdami situacijos Ukrainoje rimtumą, negalime sustoti pusiaukelėje. Bendromis savo ir Ukrainos operatorių pastangomis dar labiau mažiname paslaugų kainas, kad taip galėtume padėti milijonams nuo karo bėgančių ukrainiečių bendrauti su artimaisiais“, – sako telekomunikacijų kompanijos verslo klientų vadovas Daniel Karpovič.

Naujoji kainodara su Ukraina galios mažiausiai visą gegužę, o dėl jos pratęsimo ir ateityje bus tariamasi su Ukrainos operatoriais. Šis bendrovės ir kitų didžiųjų ES bei Ukrainos operatorių susitarimas pagrįstas gera valia ir savanoriškumu mažinant didmenines tarptinklinio ryšio ir tarptautinių skambučių užbaigimo kainas tiek, kad jos tik padengtų paslaugų teikimo sąnaudas, o galutiniai naudos gavėjai visų pirma būtų jų klientai.

Nuo Rusijos pradėto karo Ukrainoje pradžios vasario 24 d. iki kovo 31 d. įmonė visas ryšio paslaugas į Ukrainą teikė nemokamai, o visą balandį paslaugoms taikė 80 proc. nuolaidą. Nuo karo Ukrainoje pradžios bendrovės parama Ukrainai jau viršijo 300 tūkst. eurų.

Bendrovė iki šiol visiems ukrainiečių pabėgėliams Lietuvoje suteikia neribotą kiekį išankstinio mokėjimo paslaugos „Ežys“ SIM kortelių, o Ukrainos verslui, persikeliančiam į Lietuvą, suteikiami specialūs pasiūlymai ir nemokamos IT konsultacijos. „Telia“ internetu ir televizoriais aprūpino visus pabėgėlių centrus Lietuvoje ir už daugiau kaip 50 tūkst. eurų nupirko specialių telefonų ukrainiečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.