Amerikiečiai teigia, kad rusai Kryme dislokavo karinius delfinus

JAV karinio jūrų laivyno institutas (USNI) praneša, kad Rusija prie įplaukos į Sevastopolio uostą Kryme dislokavo du apmokytų karinio jūrų laivyno delfinų dalinius.

 2019 m. prie Norvegijos krantų rastas rusiška diržų sistema apkabinėtas baltasis delfinas (beluga) buvo paskelbtas Rusijos mokslinių tyrimų programoje treniruotu šnipu.<br> Wikimedia commons
 2019 m. prie Norvegijos krantų rastas rusiška diržų sistema apkabinėtas baltasis delfinas (beluga) buvo paskelbtas Rusijos mokslinių tyrimų programoje treniruotu šnipu.<br> Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 7:24 AM, atnaujinta Apr 29, 2022, 8:46 AM

USNI padarė išvadą, kad palydovinės nuotraukos rodo, jog delfinai į šią vietą buvo perkelti vasarį pradėjus Rusijos invaziją į Ukrainą, siekiant apsaugoti Juodosios jūros karinio jūrų laivyno bazę.

Teigiama, kad Sevastopolis yra svarbiausia Rusijos karinio jūrų laivyno bazė Juodojoje jūroje, kurioje laikomi didelės vertės laivai, esantys už Ukrainos raketų veikimo zonos ribų – tačiau pažeidžiami povandeninėmis operacijomis.

Tradiciškai jūrų žinduolius tiek JAV, tiek Rusijos kariuomenė mokė padėti povandeninėse ir kovos su narais operacijose.

2019 m. prie Norvegijos krantų rastas rusiška diržų sistema apkabinėtas baltasis delfinas (beluga) buvo paskelbtas Rusijos mokslinių tyrimų programoje treniruotu šnipu.

JAV karinio jūrų laivyno Jūrų žinduolių programa teigia, kad delfinai gali būti apmokyti „padėti saugumo personalui aptikti ir sulaikyti nesankcionuotus plaukikus ir narus, kurie gali bandyti pakenkti karinio jūrų laivyno personalui, laivams ar uosto įrenginiams“.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.