Generolas atkreipė dėmesį į naują Rusijos kariuomenės problemą: tai paaiškina raketų atakas

Pasak kariškio, Rusijos kariuomenėje šiuo metu labai trūksta kvalifikuotų pilotų. Tai paaiškina priešo taktiką rengti raketų smūgius Ukrainos miestams.

 Nuotraukoje užfiksuotas balandžio 3 d. Charkovo srityje Ukrainos pajėgų numuštas Rusijos naikintuvas Su-35S. Manoma, kad tai buvo pirmas toks numuštas Rusijos lėktuvas per šį konfliktą.<br> Scanpix nuotr.
 Nuotraukoje užfiksuotas balandžio 3 d. Charkovo srityje Ukrainos pajėgų numuštas Rusijos naikintuvas Su-35S. Manoma, kad tai buvo pirmas toks numuštas Rusijos lėktuvas per šį konfliktą.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 2:46 PM

Generolas majoras Aleksandras Petrulevičius, buvęs Ukrainos saugumo tarnybos Donecko ir Luhansko srityse vadovas, tai pasakė interviu Dmytro Gordonui.

„Jie neturi pilotų. Pažiūrėkite, kokius lakūnus paimame į nelaisvę, neskaitant tų, kurie, kaip kamikadzės, žūsta kartu su lėktuvais ir sraigtasparniais. Pulko vado pavaduotojas ir eskadrono vadas. Pagalvokite apie tai! Pasirodo, nėra kam skristi. Kur paprasti leitenantai, vyresnieji leitenantai? Štai ir viskas, visi išskrido“, – sakė generolas.

Jis taip pat pabrėžė, kad okupantai turės prisiimti atsakomybę už Ukrainos miestų sunaikinimą.

„Jie vis dar turi daugybę raketų. Tai ir yra problema. Pastaruoju metu jie tiesiog naudoja naikinimo taktiką. Kaip buvo sunaikintas Groznas, kaip buvo sunaikinta Sirija. Tik jie nesupranta vieno dalyko – jiems teks už visa tai atsakyti. Taip paprastai jiems tiesiog nepavyks“, – pažymėjo Petrulevičius.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo karo su Rusija pradžios Ukrainos gynėjai numušė 185 priešo lėktuvus ir 155 sraigtasparnius.

Anksčiau karo ekspertas Olegas Ždanovas prognozavo, kad Rusijos okupantai, nekeisdami dabartinės taktikos, Ukrainos miestų apšaudymą tęs iki paskutinės karo dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.