Indija dėl „neteisėtų“ perlaidų iš Kinijos „Xiaomi“ konfiskavo 725 mln. JAV dolerių

Indija konfiskavo 725 mln. JAV dolerių, laikytų „Xiaomi“ sąskaitose vietos bankuose, tyrimui atskleidus, kad Kinijos išmaniųjų telefonų milžinė neteisėtai siuntė pinigus į užsienį, maskuodama šiuos pervedimus kaip autorinio atlyginimo mokėjimus, savaitgalį pranešė Indijos institucijos.

 Indija konfiskavo 725 mln. JAV dolerių, laikytų „Xiaomi“ sąskaitose vietos bankuose.<br>123rf nuotr.
 Indija konfiskavo 725 mln. JAV dolerių, laikytų „Xiaomi“ sąskaitose vietos bankuose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-02 15:24

Indijos finansinių nusikaltimų tyrimų agentūra tyrimą dėl bendrovės pradėjo šių metų vasarį. Tarnyba pranešė, kad bendrovės vietos padalinio pinigų buvo konfiskuota po to, kai buvo nustatyta, kad ji siuntė perlaidas trims užsienyje esantiems subjektams.

„Tokios milžiniškos sumos neva kaip autoriniai atlyginimai buvo siunčiamos jų Kinijos patronuojančiosios grupės subjektų nurodymais“, – rašoma Indijos vykdymo užtikrinimo direktorato paskelbtame pranešime.

„Xiaomi“ bendrovė Indijoje kaltinimus atmetė ir pareiškė, kad jos „veikla visiškai atitinka vietos įstatymus ir taisykles“.

„Manome, kad visi mūsų autorinio atlyginimo mokėjimai ... yra teisėti ir sąžiningi“, – parašė bendrovė „Twitter“ tinkle.

„Esame pasiryžę glaudžiai bendradarbiauti su vyriausybės institucijomis ir išsklaidyti bet kokius nesusipratimus.“

Delio ir Pekino santykiai pašlijo po 2020 metais įvykusio susirėmimo ginčijamame Himalajų regione, kurio metu žuvo mažiausiai 20 Indijos ir keturi Kinijos kariai.

Nuo tada Indijoje pastebimai paplito Kinijai priešiškos nuotaikos ir net pasigirdo raginimų vartotojams boikotuoti kiniškas prekes.

Tačiau Kinija tebėra viena pagrindinių Indijos ekonominių partnerių. Žiniasklaidoje rašoma, kad dvišalės prekybos apyvarta pernai viršijo 125 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.