Kas tai per laivai, kuriuos prie Gyvačių salos taip efektingai sunaikino ukrainiečiai?

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužnyj, Juodojoje jūroje buvo nuskandinti du Rusijos karinio jūrų laivyno greitaeigiai patruliniai kateriai „Raptor“.

 Wikimedia commons / UAWeapons nuotr., lrytas.lt mont.
 Wikimedia commons / UAWeapons nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2022, 7:48 PM

„[Pirmadienį] auštant, netoli Gyvačių salos nuskendo du Rusijos „Raptor“ klasės kateriai“, – pranešė vadas.

Jo filmuotoje medžiagoje teigiama, kad Ukrainos pajėgos susprogdino du „Projekto 03160“ (kodas „Raptor“) laivus, buvusius netoli Ukrainai priklausančios Gyvačių salos, vakarinėje Juodosios jūros dalyje.

„Projekto 03160“ patrulinius katerius „Raptor“ sukūrė Leningrado laivų statyklos „Pella“ projektavimo biuras, tai padaryta Rusijos karinio jūrų laivyno nurodymu. Laivai skirti patruliuoti ir pergabenti karius jūrų, sąsiaurių ir upių žiočių pakrantės zonose, dienos metu ir naktį, ne didesniu kaip 160 kilometrų atstumu nuo bazės.

„Raptor“ klasės kateriai taip pat gali būti naudojami operatyviai pergabenti iki 20 jūrų pėstininkų, perimti ir sulaikyti nedidelius taikinius bei vykdyti paieškos ir gelbėjimo operacijas savo patruliavimo rajonuose.

„Projekto 03160“ patrulinis kateris yra šarvuotas ir aprūpintas nuotoliniu būdu valdoma ginklų sistema su 14,5 mm kulkosvaidžiu ir dviem 7,62 mm „Pecheneg“ kulkosvaidžiais ant laikiklių. Laivas yra 16,9 m ilgio ir 4,1 m pločio, jį valdo trijų asmenų įgula. Kateris gali išvystyti iki 50 mazgų (apie 90 km/h) greitį.

Parengta pagal „Defence News“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.