Ukrainos kariai jau išbando pirmąsias haubicas iš JAV: įvertino ir generolas

JAV Ukrainai siunčia 90 haubicų „M777“. Didelė dalis šio krovinio jau pasiekė Ukrainą.

JAV Ukrainai siunčia 90 haubicų „M777“. Didelė dalis šio krovinio jau pasiekė Ukrainą.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
JAV Ukrainai siunčia 90 haubicų „M777“. Didelė dalis šio krovinio jau pasiekė Ukrainą.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2022, 12:46 PM

Ukrainos atsargos generolas leitenantas Igoris Romanenko teigia, kad ukrainiečiams bus lengva perprasti naująją artileriją. Be to, jie buvo apmokyti. Naujieji ginklai, pasak generolo, suteiks ukrainiečiams papildomus 5-7 efektyvaus veikimo kilometrus. Ir kai šie ginklai pradės naikinti rusų pajėgas, karo eiga stipriai pasikeis.

I.Romanenko teigia, kad ukrainiečiai vietomis turi atsitraukti, kad išsaugotų savo karių gyvybes. Rusų pajėgos tiek kareivių skaičiumi, tiek ginkluote vis dar stipriai pranoksta ukrainiečius. Tačiau tai keičiasi.

„Rusai gavo užduotį šventajai gegužės 9-osios parado dienai pristatyti saviškiams nors kokią pergalę. Vladimiras Putinas sakys kalbą, jis turės apie ką nors paskelbti. Žinoma, tai labiausiai liečia beveik užgrobtą Mariupolį, Donbaso teritorijas Luhansko ir Donecko regionus, taip pat Chersoną“, – teigia generolas. Tačiau jis įspėja, kad jau visai greitai gali prasidėti ukrainiečių kontrapuolimas.

„Mes išsaugome karius ir didiname savo jėgas. Haubicos iš JAV, Australijos ir Kanados jau yra Ukrainos teritorijoje, laukiame likusio krovinio. Dar šį mėnesį vykdysime gynybines operacijas, kad sutrintume priešo kareivius ir ginkluotę“, – sako I.Romanenko.

Generolas taip pat užsiminė, kad Rusija ruošia savo pasienio su Ukraina regionus biologinio ginklo naudojimui, įskaitant choleros patogeną. I.Romanenko teigia, kad ir Ukraina turi būti pasiruošusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.