Ukrainos generolas: V. Putinas yra beveik pasirengęs suduoti taktinį branduolinį smūgį

Ukrainos generolas leitenantas Igoris Romanenko mano, kad Vladimiras Putinas gali būti pasiruošęs rizikuoti.

 Ukrainos generolas leitenantas Igoris Romanenko išanalizavo paskutinius Putino pasisakymus ir mano, kad jis gali būti pasiruošęs paspausti lemiamą mygtuką.<br> 123rf iliustr.
 Ukrainos generolas leitenantas Igoris Romanenko išanalizavo paskutinius Putino pasisakymus ir mano, kad jis gali būti pasiruošęs paspausti lemiamą mygtuką.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2022, 6:19 PM, atnaujinta May 5, 2022, 6:20 PM

Nors dabar daug dėmesio skiriama Rusijos branduolinio arsenalo žvanginimui, tai toli gražu nėra naujiena. Ukraina tokius grasinimus girdėjo dar 2014 metais. Tuo metu Ukrainoje buvo nedrąsių raginimų atsiimti aneksuojamą Krymą. Nors tikimybė, kad Ukraina tam ryšis, buvo maža, Rusija suskubo atsakyti, kad gins „savo teritorijas“.

Dabar – kiti laikai ir Rusijos tęsiamas Ukrainos puolimas stringa. Vakarų šalys baiminasi, kad tai virs irzlumu, kuris sudrebins ant raudono mygtuko gulintį pirštą.

Ukrainos generolas leitenantas Igoris Romanenko išanalizavo paskutinius Putino pasisakymus ir mano, kad jis gali būti pasiruošęs tą mygtuką paspausti. „Jis beveik pasiruošęs, nors supranta, kad pasekmės gali būti įvairios. Ne tik Rusijai – Rusijai bus kas bus, jis ją valdo dvidešimt metų – bet tiesiogiai jo šeimai, jo vaikams“, – teigia I.Romanenko.

I.Romanenko manymu, 2014 metais Rusija buvo priėmusi sprendimą, kad jei NATO įsikiš, jis panaudos taktinį branduolinį ginklą. To neprireikė. Ir dabar NATO laikysena yra nesikišti tiesiogiai, vengti Rusijos-NATO karo, kuris taptų pasauliniu. Tačiau tuo pat metu Rusijai turės būti suduotas atsakas, jei ji panaudos taktinį branduolinį ginklą.

Tiesa, Pentagonas nemano, kad Putinas ryšis branduolinio ginklo naudojimui. Tie bauginantys žodžiai daugiausia sklinda iš propagandistų lūpų ir yra skirti vidinei auditorijai, kad rusai neprarastų tikėjimo, jog Rusija atseit yra didi ir galinga valstybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.