Britų žvalgyba perspėja: Rusija paruošė puolimo prieš Jungtinę Karalystę planą Ir pirmasis etapas jau įgyvendinamas

Jungtinės Karalystės slaptoji tarnyba, geriau žinoma tiesiog MI5 pavadinimu, perspėja, kad reikia būti pasiruošusiems provokacijoms prieš Londoną.

 MI5 būstinė Londone.<br> 123rf nuotr.
 MI5 būstinė Londone.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-06 10:21

MI5 perspėjo premjerą Borisą Johnsoną ir vidaus reikalų ministrę Priti Patel, kad Rusija į Jungtinę Karalystę gali atsiųsti diversantų grupę, kuri surengtų išpuolius svarbiuose šalies taškuose. Taip Rusija bandytų pasėti nepasitikėjimą šalies valdžia.

Tam Jungtinė Karalystė jau ruošiasi. Policija atidžiau stebi į šalį atvykstančius asmenis. Be to, stiprinamas ir kibernetinis saugumas. Maskvos samdyti „troliai“ taip pat užliejo socialinių tinklų ir naujienų portalų komentarus – apie tai praneša „The Daily Mail“, bet oficialios institucijos atsisako tai patvirtinti.

Komentarai internete tampa nukreipti prieš konkrečius asmenis, o ne šalis – Borisą Johnsoną, Olafą Scholzą, Josepą Borrellį. Internetinių trolių grupė „Cyber Front Z“, kaip dabar manoma, veikia iš nuomoto sandėlio Sankt Peterburge. Teigiama, kad jiems mokamas maždaug 600 eurų per mėnesį atlyginimas, kad jie socialiniuose tinkluose kasdien parašytų po 200 karą Ukrainoje ir Putiną palaikančių komentarų. Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorė Liz Truss šeštadienį sakė, kad „negalime Kremliui ir jo troliams užleisti internetines erdves melams apie Putino neteisėtą karą“.

V.Putinas pyksta dėl nesėkmingos Ukrainos kampanijos ir vykdo valymus savo slaptosiose struktūrose. Tačiau Jungtinė Karalystė ruošiasi dar aktyvesnėms realioms ir kibernetinėms atakoms. Kremliaus nemalonę JK užsitraukė dėl aktyvaus Ukrainos palaikymo ir ginkluotės siuntimo. V.Putino aplinkai labai nepatiko ir Liz Truss pareiškimas, kad JK sieks, jog Ukraina išstumtų visas Rusijos pajėgas iš visos Ukrainos teritorijos – Donbasas ir Krymas yra Ukrainos teritorijos, kurias okupavo ar bando okupuoti Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.