Didina prieštankinių ginklų „Javelin“ gamybą

Ginkluotės gamintojai „Lockheed Martin Corp“ planuoja beveik dvigubai padidinti „Javelin“ raketų – prieštankinio ginklo, kuris intensyviai naudojamas Ukrainos kovoje su Rusija – gamybą, sekmadienį interviu sakė vyriausiasis vykdantysis pareigūnas Jamesas Taicletas.

 Siekiama padidinti gamybos apimtis nuo dabartinių 2100 vienetų per metus iki 4000.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Siekiama padidinti gamybos apimtis nuo dabartinių 2100 vienetų per metus iki 4000.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 10:28 AM, atnaujinta May 9, 2022, 12:05 PM

Siekiama padidinti gamybos apimtis nuo dabartinių 2100 vienetų per metus iki 4000, interviu „CBS News“ sakė J. Taicletas. Atstovas teigė, kad toks padidinimas planuojamas net porai metų.

Praėjusią savaitę JAV prezidentas Joe Bidenas apsilankė „Lockheed“ gamykloje Alabamoje, kur ginklus bendrai gamina „Lockheed“ ir „Raytheon Technologies“ – siekdamas paspausti Kongresą, kad šis patvirtintų jo siūlomą 33 mlrd. dolerių pagalbos Ukrainai paketą.

Nuo vasario 24 d., kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, Jungtinės Valstijos skubiai perdavė Ukrainai ginklų už 3,4 mlrd. dolerių, įskaitant „Javelin“, taip pat haubicas, priešlėktuvines sistemas „Stinger“, šaudmenis ir neperšaunamąsias liemenes.

„Jau dabar galime didinti apsukas ir nedelsiant didinti gamybą“, – sakė J.Taicletas, pažymėdamas, kad įmonė tikisi padidėjusios „aukščiausios kokybės sistemų paklausos pakankamai dideliais kiekiais“.

„Mes planuojame ilgalaikiui laikotarpiui, ir ne tik „Javelin“, – sakė jis, pažymėdamas, kad dėl Rusijos ir Kinijos keliamų grėsmių tikisi didesnės ginklų paklausos net ir po karo Ukrainoje.

Parengta pagal „Reuters“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.