„Siemens“ nutraukia veiklą Rusijoje

Dėl karo Ukrainoje „Siemens“ traukiasi iš Rusijos rinkos. Įmonė pradėjo pramoninių operacijų ir visos pramonės verslo veiklos nutraukimo procedūrą. Apie šio sprendimo finansinį poveikį buvo pranešta 2022 m. gegužės 12 d., atskleidžiant įprastus antrojo ketvirčio rezultatus.

 Dėl karo Ukrainoje „Siemens“ traukiasi iš Rusijos rinkos.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
 Dėl karo Ukrainoje „Siemens“ traukiasi iš Rusijos rinkos.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2022, 11:35 AM

Prasidėjus karui, „Siemens“ sustabdė visus naujus verslus ir tarptautinius tiekimus į Rusiją bei Baltarusiją. Išsamios tarptautinės sankcijos, taip pat esamos ir galimos atsakomosios priemonės daro poveikį bendrovės verslo veiklai Rusijoje, ypač geležinkelių aptarnavimo ir techninės priežiūros veiklai.

„Mes smerkiame karą Ukrainoje ir nusprendėme tvarkingai nutraukti savo pramonės verslinę veiklą Rusijoje. Tai nebuvo lengvas sprendimas, atsižvelgiant į mūsų pareigą rūpintis savo darbuotojais ir ilgamečiais santykiais su klientais rinkoje, kurioje veikiame jau beveik 170 metų. Vertiname poveikį mūsų žmonėms ir toliau pagal galimybes juos remsime. Kartu teikiame humanitarinę pagalbą savo kolegoms ir Ukrainos žmonėms bei palaikome tarptautinę bendruomenę, raginančią siekti taikos., – pranešime spaudai cituojamas „Siemens AG“ prezidentas ir generalinis direktorius Rolandas Buschas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.