E. Muskas pranešė, kad „Twitter“ įsigijimo sandoris „laikinai sustabdytas“

Elonas Muskas penktadienį pareiškė laikinai stabdantis „Twitter“ įsigijimo sandorį, nors toks jo pareiškimas išprovokavo staigų socialinės žiniasklaidos milžinės akcijų kurso kritimą.

Elonas Muskas penktadienį pareiškė laikinai stabdantis „Twitter“ įsigijimo sandorį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Elonas Muskas penktadienį pareiškė laikinai stabdantis „Twitter“ įsigijimo sandorį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2022, 3:02 PM, atnaujinta May 13, 2022, 4:34 PM

E. Muskas, turtingiausias pasaulio gyventojas ir automobilių gamintojos „Tesla“ įkūrėjas, vienu pagrindinių jo pasiūlyto „Twitter“ perėmimo už 44 mlrd. JAV dolerių tikslų yra pavadinęs brukalo ir „botų“ paskyrų išnaikinimą.

Balandžio pabaigoje, kai apie sandorį buvo paskelbta, jis pareiškė norįs paversti „Twitter“ „geresniu negu kada anksčiau“, „nugalint brukalo botus ir patvirtinant visų žmonių autentiškumą“.

Patikimi naudotojų skaičiaus rodikliai laikomi itin svarbiais norint apytikriai įvertinti galimus būsimus pajamų srautus.

Tačiau penktadienį E. Muskas paskelbė nuorodą į gegužės 2 dienos straipsnį, kuriame minimi paskutiniai JAV reguliuotojams „Twitter“ pateikti dokumentai.

„Twitter“ sandoris laikinai stabdomas, kol bus pateikta išsamesnė informacija, pagrindžianti skaičiavimus, jog brukalo / netikros paskyros iš tiesų sudaro mažiau nei 5 proc. naudotojų“, – parašė jis tviteryje.

„Siaubo filmas“

Minėtuose dokumentuose buvo nurodyta, kad, atlikus vidaus peržiūrą, buvo padaryta išvada, jog „Twitter“ šių metų pirmąjį ketvirtį turėjo 229 mln. „monetizuojamų kasdienių aktyvių naudotojų“ ir tik 5 proc. paskyrų buvo laikomos netikromis arba brukalo paskyromis.

Finansinių paslaugų ir investicijų bendrovės „Wedbush Securities“ analitikas Danielis Ivesas pareiškė, kad „Twitter“ „cirko pasirodymas“ gali virsti „penktadienio 13-osios siaubo filmu“.

Anot jo, Volstrito investuotojai šį E. Musko įrašą tviteryje gali suprasti kaip bandymą pasitraukti iš sandorio arba pamėginti priversti sumažinti įsigijimo kainą.

E. Muskui paskelbus apie laikiną sandorio sustabdymą, „Twitter“ akcijų kursas per elektroninę prekybos sesiją prieš oficialios Volstrito sesijos pradžią krito 20 procentų.

Tiesa, kiek vėliau penktadienį jis pareiškė tebesąs pasiryžęs įsigyti „Twitter“.

„Tebesu pasiryžęs įsigijimui“, – parašė turtingiausias pasaulio gyventojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.