Nacionaliniai Rusijos karybos ypatumai: atsisakęs dalyvauti kare tampi patrankų mėsa

Ukrainos žvalgyba skelbia, kad kai kurie rusų daliniai jau atvirai atsisako dalyvauti kariniuose veiksmuose Ukrainoje. Tačiau toks nepaklusnumas sukelia bausmes.

 Pasak Ukrainos žvalgybos, tie daliniai, kurie reikalauja grįžti į Rusiją, yra siunčiami į pavojingiausias fronto vietas.<br> 123rf nuotr.
 Pasak Ukrainos žvalgybos, tie daliniai, kurie reikalauja grįžti į Rusiją, yra siunčiami į pavojingiausias fronto vietas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-19 14:43

Pasak Ukrainos žvalgybos, keli 70-ojo motorizuoto šaulių pulko daliniai atsisakė dalyvauti kare. Jie atvirai reikalauja būti išleisti, kad galėtų grįžti į nuolatines dislokacijos vietas Rusijoje (šiuo atveju, Čečėnijoje). Vadai visais įmanomais būdais bando juos priversti dalyvauti aktyviuose kariniuose veiksmuose, kad nepaklusnumas neplistų.

Pasak Ukrainos žvalgybos, tie daliniai, kurie reikalauja grįžti į Rusiją, yra siunčiami į pavojingiausias fronto vietas. Vadai taip siekia patrankų mėsos efekto – kad nepaklusnieji kariai žūtų ir tuo pačiu užimtų Ukrainos pajėgas.

Tam, kad identifikuotų ir neutralizuotų nepaklusnumo akcijų organizatorius, 58-osios mišrios armijos FSB departamentas nusprendė užtvindyti 70-ąjį pulką savo agentais.

Donecko pseudorespublikoje surinkti kariai kaltina rusų vadus apgavystėmis ir manipuliacija. Tai pastebima perimtuose pokalbiuose, kuriuose jie skundžiasi, kad jei karas tęsis, fronte jiems teks praleisti ir pusę metų.

„Jie sako „mūsų čia nėra“. Ir todėl mes nerimaujame, kad jie čia mus laikys pusę metų. Čia mūsų visų nuotaikos prastėja. Kad nors tiksliai pasakytų kokias nors datas. Net ir kalėjime žmogus sėdėdamas žino savo laiką. Jei kalinys gerai elgsis, jį išleis anksčiau. O čia toks šlamštas“, perimtame pokalbyje skundėsi rusų karys iš Donecko.

Bandydami sutrumpinti savo tarnybą fronte rusų kariai patys gadina savo techniką ar net sau sukelia sužeidimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.