Nacionaliniai Rusijos karybos ypatumai: prašė karinio pastiprinimo, sulaukė degtinės

Rusijos fronto kareiviai liko apstulbę – jų vadas vietoj prašyto karinio pastiprinimo jiems atsiuntė šešis litrus degtinės.

  Vietoje karinio pastiprinimo kariuomenės vadas tankistams atsiuntė 6 litrus degtinės, žuvusiems atminti.
  Vietoje karinio pastiprinimo kariuomenės vadas tankistams atsiuntė 6 litrus degtinės, žuvusiems atminti.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2022, 9:16 PM

Minėti kareiviai tarnauja Rusijos pirmojoje tankų armijoje – ir dalyvavo įnirtinguose mūšiuose aplink Iziumo miestą Rytų Ukrainoje. Rusijos kariuomenė siekdama apeiti rytinę fronto liniją bandė prasiskinti kelią į pietus, tačiau dėl ryžtingo ir sumanaus ukrainiečių pasipriešinimo nepasiekė beveik jokios pažangos.

Ukrainos karinės žvalgybos perimtas radijo ir telefoninių pokalbių įrašas taip pat parodė, kad rusams Rytų fronte desperatiškai reikia pastiprinimo. Tačiau panašu, kad karių pagalbos šauksmai lieka neišgirsti jų vadų.

„Mano mėgstamiausias pokalbis yra rusų vaikino iš Pirmosios tankų armijos, kuri šiuo metu yra Izumo rajone, pokalbis, – komentuodama perimtus pokalbius sakė Ukrainos užsienio reikalų ministro patarėja Liubovė Cibulska. – Jis sakė, kad vietoje karinio pastiprinimo kariuomenės vadas jiems atsiuntė 6 litrus degtinės, žuvusiems atminti. Va čia tai parama, kokios tikėtumeisi mūšio lauke“.

L.Cibulska pažymėjo, kad Rusijos kariai ir toliau kenčia nuo žemos moralės ir vis labiau praranda pasitikėjimą savo vyresniųjų karininkų gebėjimais.

„Analizuodama Rusijos karių skambučius savo artimiesiems, pastebiu dvi aiškias tendencijas, – teigė ji. – Jie vis labiau nepatenkinti savo vadų nekompetencija. Daugelis nori palikti kariuomenę arba atsisako vykdyti įsakymus, svarstydami, kokia bausmė gali grėsti pagal Rusijos teisės aktus“.

Parengta pagal „Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.