Skelbia, kokie dalykai vyksta su ginklais iš JAV – patys amerikiečiai dar nėra regėję nieko panašaus

JAV teikiama ginkluotė į Ukrainą atkeliauja per labai trumpą laiką (kartais per 24 valandas), nes JAV supranta, kad šis procesas turi vykti greitai.

 Skelbia, kokie dalykai vyksta su ginklais iš JAV – patys amerikiečiai dar nėra regėję nieko panašaus.<br> JAV gynybos departamento nuotr.
 Skelbia, kokie dalykai vyksta su ginklais iš JAV – patys amerikiečiai dar nėra regėję nieko panašaus.<br> JAV gynybos departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2022, 6:29 AM

Apie tai gegužės 20 d. pranešė JAV ambasados Kyjive atstovas Daniel Langenkamp Ukrainos televizijos laidoje.

„Visi ginklai atkeliauja iš JAV labai greitai. Mes randame super greitus būdus, kad jie pasiektų Ukrainą kuo greičiau. Kartais jie pasiekia Ukrainą per 24 valandas. Ar galite tai įsivaizduoti? Kaip pavyzdį pateiksiu haubicas: mes tik paskelbėme, kad pristatysime, o jos jau Ukrainoje ir beveik visos jau naudojamos kovose“, – sakė JAV ambasados ​​atstovas.

Pasak Langenkampo, tai istorinis įvykis net JAV praktikoje, nes dar niekada įranga nebuvo perduodama taip greitai ir tokiu dideliu mastu.

Be to, jis pabrėžė, kad prireikus Ukrainos kariuomenė vykdo būtinus mokymus kariams.

„Ukrainiečių apmokymai vyksta nuolat. Mes negalime suteikti tik ginklų, mes turime ir išmokyti, kaip jais naudotis“, – patikino Amerikos ambasados ​​atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.