„Skaitmeninio knygnešio“ registracija įsibėgėjo: kūrėjai rikiuojasi prie prizų

Skaitmeninių inovacijų konkurso „Skaitmeninis knygnešys“ dalyvių paieškos artėja prie finišo tiesiosios. Šiais metais pasaulinio konkurso „World Summit Awards“ (WSA) nacionalinis atrankos etapas kandidatų į apdovanojimus ir pasaulinę šlovę registraciją uždarys birželio 5 dieną, 23:59.

 Dalyvauti konkurse kviečiami visi naujų, inovatyvių ir visuomenei naudą teikiančių lietuviškų skaitmeninių sprendimų kūrėjai, kurie varžysis aštuoniose skirtingose kategorijose.<br> Organizatorių nuotr.
 Dalyvauti konkurse kviečiami visi naujų, inovatyvių ir visuomenei naudą teikiančių lietuviškų skaitmeninių sprendimų kūrėjai, kurie varžysis aštuoniose skirtingose kategorijose.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2022, 3:56 PM

„Kintant pasauliniam skaitmeniniam kraštovaizdžiui nuolat atsinaujina bei prie aktualijų prisitaiko ir mūsų nacionalinis konkursas, kurį Informacinės visuomenės plėtros komitetas kartu su konkurso draugais vykdo jau beveik 20 metų“, – sako ilgametė nacionalinio konkurso organizatorė ir WSA didžiojo žiuri narė Ieva Žilionienė. – „Prieš daugiau nei dešimtmetį iš nacionalinio, viešajam sektoriui skirto renginio, tapome pasaulinės iniciatyvos „World Summit Awards“ dalimi, ir nuo tada kasmet Lietuvoje ieškome įdomiausių bei prasmingiausių skaitmeninių sprendimų. O šiemet pakeitėme ir pavadinimą – iš „Naujojo knygnešio“ tapome „skaitmeniniu“, kad visiems būtų aišku, kokių idėjų ieškome, kad galėtume jas nešti toliau pasauliui“.

Dalyvauti konkurse kviečiami visi naujų, inovatyvių ir visuomenei naudą teikiančių lietuviškų skaitmeninių sprendimų kūrėjai, kurie varžysis aštuoniose skirtingose kategorijose: Sveikatos ir gerovės, Valdžios ir piliečių įsitraukimo, Mokymosi ir švietimo, Aplinkos ir žaliosios energijos, Kultūros ir turizmo, Gyvenviečių ir urbanizacijos, Verslo ir komercijos bei Įtraukimo ir įgalinimo.

Aštuoni geriausiai savo kategorijoje pasirodę nacionalinio atrankos etapo dalyviai įgis teisę varžytis su nominantais iš viso pasaulio, pristatyti savo idėjas WSA žiuri nariams, o sėkmės atveju jie bus kviečiami į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją WSA Pasauliniame kongrese, kuris ateinančių metų kovą vyks Meksikoje. Čia laimėtojai turės galimybę gyvai pristatyti sprendimus Pasaulinei žiuri, dalyvauti mokymuose, dalijimosi patirtimi dirbtuvėse, užmegzti naujus ryšius su kūrėjais ir ekspertais iš viso pasaulio. Taip pat lietuviškojo atrankos etapo dalyviai pretenduos į specialiuosius apdovanojimus – vertingi prizai aštuonioms į WSA nominuojamoms komandoms, piniginis 3000 eurų prizas Metų startuoliui, apdovanojimas už Metų sprendimą Lietuvai ir speciali nominacija Jaunųjų inovatorių komandai.

„Kiekvienais metais šis konkursas suburia pilietiškiausius inovacijų kūrėjus, suteikia jiems progą pasidalinti savo pasiekimais, patirtimis ir įžvalgomis apie tai, kaip skaitmeniniais įrankiais pagerinti pasaulį, paversti jį atviresniu, įtraukesniu, sveikesniu, išmanesniu, patogesniu Lietuvos ir viso pasaulio gyventojams. To paties tikslo siekiančių žmonių susitikimas, naujų prasmingų ryšių užmezgimas dažnai yra netgi didesnė dovana ir svarbesnis apdovanojimas už oficialius titulus ir prizus“, – įsitikinusi I. Žilionienė.

„Skaitmeninio knygnešio“ nugalėtojai, tapę Lietuvos nominantais pasauliniuose apdovanojimuose, jau ne kartą buvo puikiai įvertinti tarptautinės teisėjų komandos bei pelnė pripažinimą kaip vieni geriausių pasaulyje. Išskirtiniu pasiekimu gali pasigirti „Transparency International Lietuvos skyriaus“ komanda, sukūrusi „ManoSeimas.lt“ sprendimą, kuris praėjusių metų geriausių skaitmeninių inovacijų atrankos konkurse buvo pripažintas Pasauliniu čempionu Valdžios ir piliečių įsitraukimo kategorijoje.

Lietuvos nominuotų sprendimų, kurie yra tapę „World Summit Awards“ laimėtojais ankstesniais metais, sąrašas įvairiapusis ir netrumpas – ant „nugalėtojų pakylos“ yra kopę „Angis“ (UAB „Visma“), „Skrydis per Atlantą“ (Vytauto Didžiojo karo muziejus bei Kauno technologijų universitetas), „ChestEye CAD“ („Oxipit“), „BitDegree“, „Pulsetip“, „Kompiuteriukai vaikams“ (Kompiuteriukų paramos fondas), „Interactio.io“, „Bliu Bliu“ ir kitų projektų autoriai. Konkurso organizatoriai viliasi, kad šį Lietuvos, kaip skaitmeninių inovacijų Tėvynės, įvaizdį pavyks dar kartą patvirtinti ir šiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.