„Meta“ generalinė administracijos direktorė Sh. Sandberg pranešė apie pasitraukimą

Antra pagal svarbą „Facebook“ patronuojančiosios bendrovės „Meta“ vadovė Sheryl Sandberg trečiadienį netikėtai pranešė po 14 metų paliksianti įmonę.

Antra pagal svarbą „Facebook“ patronuojančiosios bendrovės „Meta“ vadovė Sheryl Sandberg trečiadienį netikėtai pranešė po 14 metų paliksianti įmonę.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Antra pagal svarbą „Facebook“ patronuojančiosios bendrovės „Meta“ vadovė Sheryl Sandberg trečiadienį netikėtai pranešė po 14 metų paliksianti įmonę.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 2:31 PM

52 metų Sh.Sandberg yra viena įtakingiausių moterų Silicio slėnyje.

Apie pasitraukimą ji pranešė tuo metu, kai „Meta“ susiduria su neapibrėžtumu dėl ateities ir nuožmia konkurencija iš kitų socialinių tinklų pusės.

Sh.Sandberg savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad traukiasi iš generalinės administracijos direktorės pareigų, tačiau liks „Meta“ valdybos nare.

„Ji mane tiek daug išmokė ir buvo šalia daugeliu svarbių mano gyvenimo akimirkų – tiek asmeniniame, tiek profesionaliame gyvenime“, – „Facebook“ įraše parašė bendrovės vadovas Markas Zuckerbergas.

„Aš pasiilgsiu tų laikų, kai vadovavau įmonei kartu su Sheryl“, – pridūrė jis.

Žinia apie Sh.Sandberg pasitraukimą paskelbta tuo metu, kai socialinis tinklas pradėjo keisti savo prekių ženklą, norėdama susitelkti į ambicijas kurti „metavisatą“ – virtualiosios realybės internetą, kuriam bendrovė prognozuoja didelę ateitį.

Visgi Silicio slėnio milžinės įvaizdį sutepė kaltinimai, jog bendrovės veikla daro žalos ir kad ji pirmenybę teikia pelnui, o ne vartotojų privatumui ir netgi ne visuomenės gerovei.

Tuo tarpu socialinis tinklas „Facebook“ susiduria su vis aršesne „TikTok“, „LinkedIn“, „Pinterest“, „Twitter“ ir net „Apple“ konkurencija dėl vartotojų dėmesio internete, nes „Facebook“ vis dažniau laikomas tinklu vyresnio amžiaus žmonėms.

M. Zuckerbergas pažymėjo, kad nors Sh. Sandberg vaidmuo įmonėje yra nepakeičiamas, jos pareigos bus perduotos Javierui Olivanui.

Visgi naujasis administracijos vadovas bus tradiciškesnis ir jo vaidmuo skirsis nuo Sh. Sandberg turėto antrojo asmens statuso, pridūrė M.Zuckerbergas.

„Aš neplanuoju pakeisti Sheryl vaidmens mūsų esamoje struktūroje“, – teigė jis.

„Nesu tikras, kad tai būtų įmanoma, nes ji yra superžvaigždė, kuri generalinės administracijos direktorės vaidmenį apibrėžė savo unikaliu būdu“, – pažymėjo verslininkas.

Po pranešimo apie Sh.Sandberg pasitraukimą „Meta“ akcijos atpigo daugiau nei 2 proc. procentais. Tai yra dar vienas smūgis akcijų vertei, kuri smarkiai nukrito stiprėjant nerimui, kad bendrovės augimo ciklas artėja prie pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.