Rusijos portalas paskelbė, kad Jungtinė Karalystė dėl didėjančių kainų greit susidurs su kanibalizmu

Rusijos naujienų portalas pranešė, jog dėl didėjančių pragyvenimo kainų Jungtinę Karalystę netrukus gali ištikti dar viena krizė – kanibalizmas.

 Rusijos naujienų portalas pranešė, kad dėl didėjančių pragyvenimo kainų Jungtinę Karalystę netrukus gali ištikti dar viena krizė – kanibalizmas.<br> 123rf iliustr.
 Rusijos naujienų portalas pranešė, kad dėl didėjančių pragyvenimo kainų Jungtinę Karalystę netrukus gali ištikti dar viena krizė – kanibalizmas.<br> 123rf iliustr.
„CargradTV“ citavo Jeremy Clarksono straipsnį – jame buvęs laidos „Top Gear“ vedėjas juokavo, kad britai valgo savo kaimynus.<br>Wikimedia Commons.
„CargradTV“ citavo Jeremy Clarksono straipsnį – jame buvęs laidos „Top Gear“ vedėjas juokavo, kad britai valgo savo kaimynus.<br>Wikimedia Commons.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 4:08 PM

„CargradTV“ citavo Jeremy Clarksono straipsnį – jame buvęs laidos „Top Gear“ vedėjas juokavo, kad britai valgo savo kaimynus. Rusijos portalas skelbė, kad „žurnalistai pradeda garsiai kalbėti apie baisius dalykus ir primena apie kanibalizmo pavojų“.

Šis portalas priklauso Vladimirą Putiną remiančiam verslininkui Konstantinui Malofejevui. Jame išsamiai cituotas J.Clarksono straipsnis „Sunday Times“ laikraštyje, kuriame laidų vedėjas rašė: „Politikai aiškina, kad „stebi padėtį“, o tai reiškia, kad jie nedaro nieko, tačiau vieną dieną jiems teks kažką daryti. Žmonės gali gyventi be šilumos, drabužių ar net sekso, tačiau be maisto jie neišgyvens. Badas verčia žmones valgyti savo kaimynus“.

„CargradTV“ straipsnyje, kurio antraštė „Šaltis, badas, kanibalizmas: Londonas pateko į savo paties išsikastą ukrainietišką duobę“, teigiama, kad jame pateikiami „tik faktai“.

„Jungtinėje Karalystėje reikalai klostosi prastai, – teigiama pranešime. – Kol politikai rūpinasi Ukrainos krize, jų pačių gyventojai ruošiasi badui. Europoje stebimas milžiniškas kainų kilimas, o politikai prakalbo apie masinio bado grėsmę. Kai kuriuose Didžiosios Britanijos miestuose dėl maisto trūkumo įvesta nepaprastoji padėtis“.

Iš tiesų Rusijos invazija į Ukrainą paskatino pasaulinės maisto krizės atsiradimą – dėl jos besivystančios šalys, kurioms sukiau tokias krizes įveikti, kenčia labiau nei turtingesnės Vakarų valstybės.

Dėl karo vis labiau trūksta maisto produktų, o dėl sankcijų ir sutrikusių tiekimo grandinių sparčiai kyla jų kainos.

Tiek Ukraina, tiek Rusija yra pagrindinės grūdų eksportuotojos, o Jungtinė Karalystė ir ES apkaltino Rusiją, kad šį maistą naudoja kaip ginklą.

Jungtinės Karalystės Užsienio reikalų ministrė Liz Truss apkaltino V. Putiną tuo, kad Rusija, blokuodama Ukrainos grūdų eksportą, siekia „visą pasaulį laikyti įkaitais“.

Pranešama, kad dėl Rusijos jūrų blokados Ukrainoje, kuri yra viena didžiausių kviečių augintojų pasaulyje, įstrigo apie 22 mln. tonų grūdų.

Parengta pagal „The Independent“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.