Brigadai patyrus nuostolių rusų pulkininkas nesusivaldė: pradėjo šaudyti karinio dalinio viduje

Rusijos 155-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigados vadas, pulkininkas Michailas Gudko tarnavo Ukrainoje. Visgi, sekėsi jam nekaip – brigada patyrė didelių nuostolių ir galiausiai grįžo į Rusiją.

 Kaip rašo žurnalistas Romanas Cymbaliukas, pulkininkas vienu metu taip apgirto, kad nebesuprasdamas, ką daro, ėmė šaudyti į dalinį iš tarnybinio pistoleto.<br>123rf nuotr.
 Kaip rašo žurnalistas Romanas Cymbaliukas, pulkininkas vienu metu taip apgirto, kad nebesuprasdamas, ką daro, ėmė šaudyti į dalinį iš tarnybinio pistoleto.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2022, 11:11 AM

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, rusų 155-oji atskiroji brigada neteko maždaug pusės savo karių – dalis buvo nukauti, dalis – sužeisti. Galiausiai dalinys grįžo atgal į Vladivostoką, kad atnaujintų savo karinius pajėgumus. Pulkininkas M. Gudko, atrodo, buvo išsiųstas atostogų ir pradėjo daug gerti.

Kaip rašo žurnalistas Romanas Cymbaliukas, M. Gudko vienu metu taip apgirto, kad nebesuprasdamas, ką daro, ėmė šaudyti į dalinį iš tarnybinio pistoleto. Kaip viskas baigėsi, kol kas neaišku, bet akivaizdu, kad karas Ukrainoje pakeičia visus.

Teigiama, kad išgyvenusieji 155-osios brigados kariai rašo pareiškimus išeiti iš tarnybos. Ukraina jiems – tolimas kraštas ir jie negali susitaikyti su tokiais praradimais. Tačiau, atrodo, kad grįžti reikės – Vladimiras Putinas nėra linkęs į Ukrainą siųsti naujai buriamų dalinių, o apie mobilizaciją apskritai nėra skelbiama. Taigi, geriausias būdas nuslėpti nuostolius – tų pačių dalinių naudojimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?