Į žvejybą pasiimkite ir telefoną: kokie išmanūs įrankiai padės pagauti rekordinį laimikį?

Išmanusis telefonas negali užkabinti kabliuko ar užmesti meškerės, tačiau jis tikrai gali padėti pagauti geresnį laimikį. Birželio 27-ąją dieną minima Tarptautinė žvejų diena, tad šia proga naudinga susipažinti su išmaniais įrankiais, kurie palengvins planavimą ir suteiks papildomų privalumų žūklėje.

 Išmaniosios aplikacijos suteikia visas galimybes ne tik registruoti sugautas žuvis, įsivertinti geriausią laiką žvejybai, bet ir leidžia lengvai dalintis naudinga informacija.<br> Unsplash nuotr.
 Išmaniosios aplikacijos suteikia visas galimybes ne tik registruoti sugautas žuvis, įsivertinti geriausią laiką žvejybai, bet ir leidžia lengvai dalintis naudinga informacija.<br> Unsplash nuotr.
 Išmanusis telefonas negali užkabinti kabliuko ar užmesti meškerės, tačiau jis tikrai gali padėti pagauti geresnį laimikį. <br>123rf nuotr.
 Išmanusis telefonas negali užkabinti kabliuko ar užmesti meškerės, tačiau jis tikrai gali padėti pagauti geresnį laimikį. <br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 27, 2022, 12:57 PM

„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius teigia, kad išmaniosios aplikacijos suteikia visas galimybes ne tik registruoti sugautas žuvis, įsivertinti geriausią laiką žvejybai, bet ir leidžia lengvai dalintis naudinga informacija.

Vykdami į žūklę nepamirškite pasirūpinti ne tik reikiama įranga ar svarbiausiomis programėlėmis, bet ir žvejo mėgėjo bilietu. Jį įsigyti galima aplinkosaugos leidimų išdavimo sistemoje (ALIS) – https://alis.am.lt/. Čia galėsite pasirinkti leidimą 2 paroms, mėnesiui ar metams, atitinkamai kainuojantį 1,40 Eur, 5 Eur ir 14 Eur. Skaitmeninį bilietą parsisiųskite į savo telefoną, o išvykus žvejoti su savimi nepamirškite pasiimti ir asmens dokumento.

Vietų žymėjimui – „ANGLR“. Aplikacija automatiškai fiksuoja ir išsaugo jūsų buvimo vietą, tai leidžia pasižymėti vietas, kurioje jau žvejojote arba į kurias dar norite sugrįžti. Čia veikiančios technologijos leidžia stebėti oro ir vandens sąlygas. Parsisiuntę šią programėlę, vienoje vietoje turėsite ir žvejybos žurnalą, kuriame galima nurodyti aplankytas vietas, laimikius, asmeninę statistiką ir kitą svarbią informaciją. Čia galite dalintis savo profiliu su kitais žvejais ar pasinaudoti kitų vartotojų skelbiamais patarimais. Aplikacija yra nemokama, tačiau jeigu norite naudotis visu funkcijų rinkiniu, reikės įsigyti mėnesinę prenumeratą.

Žuvų atpažinimui – „Pro angler fishing app“. Aplikacijoje rasite ne tik naudingų patarimų apie dabartines žvejybos sąlygas, bet ir prognozes, kurios parodys, kokiu laiku geriausia žvejoti. Geriausia programėlės funkcija – žuvų identifikatorius. Nufotografavus pagautą laimikį, išmanusis įrankis nustatys, kokia tai žuvis ir kaip su ja elgtis atkabinus nuo kabliuko. Čia rasite ir skyrių, skirtą žvejybos reikmenims – sužinosite, kaip rišti įvairius žvejybos mazgus ir kada naudoti konkrečius masalus. Taip pat aplikacijoje pateikiami receptai patiekalams, kuriuos galite pagaminti su pagauta žuvimi.

Rekomendacijoms – „Fishbrain“. Tai bene didžiausias žvejų socialinis tinklas, turintis daugiau nei 14 milijonų naudotojų visame pasaulyje. Tai geriausias įrankis pasigirti rekordiniu laimikiu, pasidalinti žvejybos patarimais ar net surasti bendraminčių bendrai žūklei. Čia veikiantys interaktyvūs žemėlapiai supažindina su naujomis žvejybos vietomis ir leidžia matyti tikslias kitų žvejų laimikio vietas. Aplikacijoje rasite žurnalo funkciją, kur bus saugoma visa kelionės informacija, žvejybos vietų rekomendacijos ir net žvejybos reikmenų parduotuvių lokacijos. Programėlė yra nemokama, bet galima įsigyti „premium“ planą, kuris užtikrina daugiau papildomų funkcijų, kaip žvejybos prognozė ar gylio žemėlapis.

Planavimui – „Bass Forecast“. Aplikacijoje veikianti sistema nuo 1 iki 10 balų įvertina žvejybai tinkamas sąlygas ir taip padeda planuoti geriausią laiką žūklei iš anksto. Programėlė žvejams pataria, kurią vietą ir masalą rinktis, priklausomai nuo kiekvienos dienos sąlygų bei sezono. Čia galėsite nusistatyti priminimus, kurie praneš apie geriausias dienas žūklei arba tiksliai susiplanuoti išvyką, pasižymėdami ją specialiame kalendoriuje. Šis išmanusis įrankis nieko nekainuoja, tačiau siūloma galimybė įsigyti „premium“ versiją, kuri atveria dar daugiau funkcijų.

Viskas viename – „Fish angler“. Nemokama aplikacija suteikia prieigą prie geriausių žvejybos vietų, netoliese esančių laimikių ir žvejybos prognozių realiuoju laiku. Programėlėje veikiančios technologijos siūlo realaus laiko 7 dienų orų prognozes su vėjo, bangų, potvynių ir atoslūgių bei vandens temperatūros duomenimis. Čia galėsite ne tik užregistruoti savo laimikius, bet ir nurodyti žūklės laiką, oro sąlygas, vandens temperatūrą, saulės ir mėnulio fazes bei dar daugiau tolimesnės žūklės planavimui reikalingos informacijos. Didžiulėje duomenų bazėje atrasite daug naudingos informacijos, neišbandytų vandens telkinių ir galėsite paprastai bendrauti su kitais žvejais.

Vykstantiems į žvejybą reikėtų nepamiršti ir itin naudingo išmanaus įrankio – echoloto. Jis leidžia vienu metu skenuoti vandens telkinį net kelių dažnių sonaro signalais, tai užtikrina detalesnę informaciją apie vandens telkinį bei žuvų guotus. Jame integruotas GPS imtuvas leidžia sudaryti biometrinius žemėlapius, juos stebėti išmaniojo programėlėje ir gauti daug naudingų įžvalgų ruošiantis žūklei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.