Rusija nebegali gaminti naujų tankų – skelbiama, kas vyksta

Šalies agresorės gynybos komplekso įmonės susidūrė su komponentų trūkumu, prekybos rinkų uždarymu ir eksporto sumažėjimu. Darbuotojai atleidžiami iš darbo ir išsiunčiami neapmokamų atostogų.

 Sunkumai neaplenkė ir vienintelio Rusijos tankų gamintojo „Uralvagonzavod“.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Sunkumai neaplenkė ir vienintelio Rusijos tankų gamintojo „Uralvagonzavod“.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2022, 11:49 AM

Rusijos karinė pramonė atsidūrė sunkumuose dėl daugybės tarptautinių sankcijų, į kurias Rusijos Federacija pateko, kai pradėjo karą su Ukraina. Labiausiai nukentėjo tankus ir šovinius gaminusios įmonės, rašoma leidinyje „Sibiras. Realijos“ („Сибирь. Реалии“).

Šiaurės Amerikos šalys atsisakė pirkti Barnaulo gamykloje pagamintus šovinius, todėl įmonės vadovybė atleido 400 darbuotojų.

Sunkumai neaplenkė ir vienintelio Rusijos tankų gamintojo „Uralvagonzavod“. Gamykla neturi pakankamai komponentų vyriausybės užsakymams įvykdyti. Vadovybė šios įmonės darbuotojus išsiuntė neapmokamų atostogų.

Rusijos Federacija taip pat susidūrė su importo problemomis. Rusai bandė tartis su Kinija dėl reikalingų medžiagų pirkimo, tačiau konkretaus atsakymo nesulaukė.

„Kinija bijodama sankcijų nežengs tokio žingsnio. Manau, kad kinai neparduos Rusijai net per kažkokius kairiuosius individualius verslininkus“, – situaciją komentavo karo ekspertas Janas Matvejevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.