„Roskosmos“ patyrė galingą kibernetinę ataką iš pačios Rusijos teritorijos

Rusijos valstybinė korporacija pranešė, kad išpuoliai buvo iš Rusijos teritorijos – iš Jekaterinburgo miesto.

 Rusijos valstybinė korporacija pranešė, kad išpuoliai buvo iš Rusijos teritorijos – iš Jekaterinburgo miesto.<br> 123rf iliustr.
 Rusijos valstybinė korporacija pranešė, kad išpuoliai buvo iš Rusijos teritorijos – iš Jekaterinburgo miesto.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2022, 9:02 PM

Apie tai praneša leidinys „Izvestija“, remdamasis korporacijos spaudos tarnybos vadovu Dmitriju Strugovecu. Pastarasis savo „Telegram“ kanale rašė, kad valstybinės korporacijos svetainė buvo atakuota DDoS ataka „po to, kai „Roskosmos“ paskelbė palydovines „sprendimų priėmimo centrų“ nuotraukas. Pareigūnas taip pat pridūrė, kad resursas buvo užpultas ne iš užsienio, o iš Rusijos miesto Jekaterinburgo.

Ketvirtadienį oficialioje „Roskosmos“ „Telegram“ paskyroje buvo paskelbtos palydovinės nuotraukos, nurodančios vietas, kuriose planuojama surengti politikų ir kariuomenės susitikimus NATO viršūnių susitikimo Madride metu. Taip pat buvo nurodytos tikslios kai kurių Vakarų šalių – Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Belgijos – „sprendimų priėmimo centrų“ koordinatės.

Antraštė po įrašu skelbia: „Nors 30 aljanso šalių atstovai, taip pat partneriai ir kandidatės spręs strateginę koncepciją iki 2030 m., „Roskosmos“ skelbia palydovines viršūnių susitikimo vietos nuotraukas ir būtent tuos sprendimus priimančius centrus, „palaikančius Ukrainos nacionalistus“.

Anksčiau hakeriai jau atakavo „Roskosmos“ dukterines įmones. Ypač stiprios DDoS atakos užfiksuotos 2022 metų kovo pradžioje, kaip reakcija į Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą. Tuomet korporacija pranešė, kad išpuoliai vykdomi iš Ukrainos teritorijos.

Anksčiau „Roskosmos“ paskelbė apie pasirengimą paleisti Ukrainoje pagamintą palydovą „Lybid“ – tačiau tik su sąlyga, kad Ukraina turės „tikrąjį savininką“. Dmitrijus Rogozinas tuomet pažymėjo, kad palydovas bus pristatytas į orbitą po to, kai Ukraina bus „išvaduota“ iš „Kyjivo chuntos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance