Vienu šūviu – minus 15 milijonų dolerių rusams: ukrainiečiai parodė, kaip sunaikina okupantų „Pancir“

Kaip vienas gerai atliktas smūgis gali atimti iš priešo 15 milijonų dolerių vertės įrangą? Tai labai paprasta, rašoma operacinės grupės „Šiaurė“ „Telegram“ kanale: Donbaso stepėse ukrainiečių artileristai pamatė pagarsėjusį Rusijos priešlėktuvinį kompleksą „Pancir-1S“, o to rezultatas – vaizdo įraše:

 Donbaso stepėse ukrainiečių artileristai pamatė pagarsėjusį Rusijos priešlėktuvinį kompleksą „Pancir-1S“, o to rezultatas – vaizdo įraše.<br> lrytas.lt iliustr.
 Donbaso stepėse ukrainiečių artileristai pamatė pagarsėjusį Rusijos priešlėktuvinį kompleksą „Pancir-1S“, o to rezultatas – vaizdo įraše.<br> lrytas.lt iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2022, 1:40 PM

„Pancir-S1“ yra Rusijos savaeigė priešlėktuvinių raketų ir pabūklų sistema. Ji naudojama nuo oro atakų dengti civilinius ir karinius objektus. Ši sistema taip pat gali apsaugoti ir nuo antžeminių grėsmių.

„Pancir“ sukūrė Tulos instrumentų projektavimo biuras. Kompleksas buvo sukurtas 1994 m., vėliau jis buvo modernizuotas. 2012 metų pabaigoje oro gynybos sistemą „Pancir-S1“ pradėjo naudoti Rusijos kariuomenė.

Komplekso paruošimo karo veiksmams laikas siekia iki 5 minučių. „Pancir-S1“ kovinį komplektą sudaro 12 raketų „57E6-E“ ir 1400 užtaisų. Raketos gali pataikyti į taikinius, esančius iki 15 km aukštyje, iki 20 km atstumu. Užtaisai gali nuskrieti iki 4 km. Vieno „Pancir-S1“ vieneto kaina kaina – 15 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.