Įspūdingas santykis: paskelbė, kiek rusai praranda tankų, kol sunaikina vieną Ukrainos tanką

„Kur mes netenkame vieno žmogaus, Rusija praranda penkis. Kur mes prarandame vieną tanką, jie praranda penkis. Taip mes kovojame“, – pažymėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

 „Kur mes prarandame vieną tanką, jie praranda penkis. Taip mes kovojame“, – pažymėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.<br> Zuma Press / Scanpix nuotr.
 „Kur mes prarandame vieną tanką, jie praranda penkis. Taip mes kovojame“, – pažymėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.<br> Zuma Press / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2022, 11:36 AM, atnaujinta Jul 7, 2022, 2:46 PM

Jis taip pat pabrėžė, kad okupantai tiek kareivių skaičiumi, tiek ginkluote lenkia Ukrainos ginkluotąsias pajėgas: „Vienam mūsų tankui jie turi dešimt savų, vienam mūsų kariui – dešimt savo. Kad ir kokie stiprūs būtume, bet jų yra dešimt kartų daugiau“.

Jis pabrėžė, kad nepaisant to, kad kai kuriose srityse Ukrainos gynybos pajėgos atmuša priešą, Ukrainos kariuomenė yra priversta trauktis iš kai kurių sričių dėl priešo skaitinio pranašumo.

Todėl, kaip pastebi V.Zelenskis, norint subalansuoti jėgų persvarą, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia dar daugiau ginklų, kad galėtų apginti savo žemes: „JAV mums davė daug dalykų. Esu jiems dėkingas. Bet mums reikia daug daugiau... Karas tikrai baigsis, ir esu tikras – Ukrainos pergale, kad ir kaip mums sunku būtų. Privalome išvaryti okupantus iš savo žemės. Mums tai yra mūsų gyvenimas ir pagrindinis kelias“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.