Plakatas Rusijoje: jei mokysies – tapsi alkoholiku, tavo ateitis tik kariuomenėje

Rusija, kariaudama su Ukraina, susiduria su daug problemų, ir ne paskutinė jų – kareivių trūkumas. Tačiau šalis neskelbia oficialios mobilizacijos.

Plakatas, kuriuo masiškai dalinamasi internete, ir kuris, teigiama, pakabintas Rusijoje.
Plakatas, kuriuo masiškai dalinamasi internete, ir kuris, teigiama, pakabintas Rusijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-11 14:16

Manoma, kad su šia problema susijęs ir šis plakatas, kuriuo masiškai dalinamasi internete, ir kuris, teigiama, pakabintas Rusijoje.

Plakate nurodomos du alternatyvūs jaunuolio gyvenimo keliai. Pirmasis kelias – didelės mokslo kainos, nuosavo būsto ir pinigų neturėjimas, darbo paieška, mažos pajamos darbą susiradus, didelė pragyvenimo kaina, skolos, o galutinė iliustracija – kaip atrodys tokį kelią pasirinkęs vyras, būdamas 30 metų: su dideliu pilvu, buteliu rankoje ir nepatenkinta žmona.

Antroji alternatyva – karinė tarnyba nuo 19 metų, suteikta gyvenamoji vieta, 20 000 rublių atlyginimas, apmokėtos medicininės paslaugos ir garantuota pensija. Pratęsus tarnybos kontraktą – aukštesnio laipsnio išsilavinimas, 30 000 rublių atlyginimas. Pratęsus tarnybą dar kartą, žadama galimybė nuosavam būstui, iki 35 000 rublių išaugęs atlyginimas, o tokį kelią pasirinkęs 39 sulaukęs vyras vaizduojamas kaip raumeningas šaunuolis su laiminga žmona ir trimis vaikais.

Plakato autentiškumas ir tiražas nėra nepriklausomai patvirtintas, bet iš nuotraukos matyti, kad tai yra realus atspausdintas ir iškabintas didelio formato reklaminis plakatas. Jame nurodyti ir telefono numeriai, kuriais kreiptis dėl karinės tarnybos kontrakto sudarymo ar įsidarbinimo Pasienio apsaugoje.

Turint omenyje, kad ypač Rusijos provincijoje jaunuoliai turi mažai galimybių gauti gerą išsilavinimą ir susikurti stabilų uždarbį, tokia reklaminė kampanija logiškai visai įmanoma.

Kaip nurodo „Kyiv Independent“ Ukrainos kovos su dezinformacija centro duomenimis, Rusijoje paskelbta daugiau kaip 22 000 laisvų darbo vietų, kuriose ieškoma karinio personalo, įskaitant snaiperius, šaulius, vairuotojus, medicinos instruktorius ir kitus specialistus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.