Ar Baltarusija jau dalyvauja karo veiksmuose? Numuštas šioje šalyje gaminamas dronas-kamikadzė

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai Rytų Ukrainoje numušė Baltarusijos gamybos droną. Rusijos pajėgose tokie dronai nėra naudojami.

 Karybos entuziastai padėjo nustatyti, kad numušto bepiločio orlaivio liekanos yra baltarusių „UBAK-25 Čekan“.
 Karybos entuziastai padėjo nustatyti, kad numušto bepiločio orlaivio liekanos yra baltarusių „UBAK-25 Čekan“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2022, 8:55 PM

Iš pradžių prieš porą dienų buvo paskelbtos nežinomo numušto drono nuotraukos. Anksčiau panašių bepiločių orlaivių kare nebuvo pastebėta. Karybos entuziastai padėjo nustatyti, kad numušto bepiločio orlaivio liekanos yra baltarusių „UBAK-25 Čekan“.

Dronas-kamikadzė „Čekan“ turi kovinę galvutę „KZ-6“ ir elektrinį variklį. Maksimalus veikimo nuotolis – 25 kilometrai. Jis gali smogti kariams ir karinei technikai – tačiau tik dienos metu ir esant geram matomumui.

„Čekan“ yra viena moderniausių nepilotuojamų sistemų Baltarusijos armijoje. Tai buvo pirmasis užfiksuotas jo kovinio panaudojimo faktas. Tuo pat metu oficialios informacijos apie bepiločio orlaivio-kamikadzės perdavimą Rusijos Federacijai ar bet kuriai kitai šaliai nebuvo.

Tačiau nereikėtų skubėti manyti, kad baltarusiai patys naudoja šiuos dronus. Yra žinoma, kad kraujuojanti Rusijos kariuomenė stokoja dronų ir kitos ilgo nuotolio ginkluotės. Yra ženklų, kad Baltarusija Rusijai perdavė savo „Točka-U“ raketas, todėl tikėtina, kad Putino kariuomenė buvo sušelpta ir dronais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.