Britų pilotai ruošiasi karui su Rusija

Karališkųjų oro pajėgų vadas Mike'as Wigstonas teigia, kad britų pilotai intensyviai treniruojasi, kad būtų pasirengę atremti galimą Rusijos grėsmę Jungtinei Karalystei ir jos NATO sąjungininkėms.

 Britų „Eurofighter Typhoon“ (pirmame plane) skrenda šalia Prancūzijos karinių oro pajėgų naikintuvo.<br> Swans / Scanpix nuotr.
 Britų „Eurofighter Typhoon“ (pirmame plane) skrenda šalia Prancūzijos karinių oro pajėgų naikintuvo.<br> Swans / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2022, 8:09 AM

Didžiausioje pasaulyje aviacijos parodoje RIAT jis nurodė, kad ypač daug dėmesio skiriama artimos kovos pratyboms: dabartinė Didžiosios Britanijos pilotų karta turi mažai patirties.

„Neabejoju, kad tai yra tiesioginė ir aiški grėsmė, kuriai atremti ir rengiame mokymus. Žinoma, tikimės, kad to neprireiks ir kad atgrasymo politika pasiteisins – tačiau jei ateis diena, kai Rusija pradės agresiją prieš NATO narę, turime būti pasirengę, – sakė jis. – Rusija šiandien kelia didžiausią grėsmę Didžiosios Britanijos ir Europos saugumui – pažvelkite į jos elgesį ne tik Ukrainoje, bet ir prieš tai Gruzijoje“

„Viskas priklauso nuo to, ar pilotai turi įgūdžių, gebėjimų ir patirties, kad galėtų susidoroti su bet kokia situacija – ar tai būtų raketos paleidimas, ar artimas mūšis“, – pridūrė M.Wigstonas.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.