„Putinai, atvesk kariuomenę į elektronikos parduotuves!“: rusai piktinasi kainomis pagal „naują rublio kursą“ Apskaičiavo, koks tikrasis rublio ir dolerio santykis

Remiantis elektronikos kainomis Rusijos internetinėse parduotuvėse, realus Rusijos rublio kursas dolerio atžvilgiu yra apie 159 rubliai už dolerį. Prasidėjus karui su Ukraina, Rusijoje ir toliau išlieka rekordinės elektronikos kainos.

 Rusijos gyventojai socialiniuose tinkluose pažymi, kad, remiantis elektronikos kainomis, Rusijos internetinėse parduotuvėse realus Rusijos rublio kursas dolerio atžvilgiu yra apie 159 rubliai u= JAV dolerį.<br> 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
 Rusijos gyventojai socialiniuose tinkluose pažymi, kad, remiantis elektronikos kainomis, Rusijos internetinėse parduotuvėse realus Rusijos rublio kursas dolerio atžvilgiu yra apie 159 rubliai u= JAV dolerį.<br> 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2022, 11:49 AM, atnaujinta Jul 21, 2022, 11:53 AM

Šalies vartotojai skundžiasi, kad kainos išaugo daug kartų, nepaisant oficialaus dolerio nuvertėjimo rublio atžvilgiu. Rusijos gyventojai socialiniuose tinkluose pažymi, kad, remiantis elektronikos kainomis, Rusijos internetinėse parduotuvėse realus Rusijos rublio kursas dolerio atžvilgiu yra apie 159 rubliai už JAV dolerį.

Jis buvo apskaičiuotas palyginus elektronikos kainas rubliais už SSD diską, kurį Rusijos parduotuvės parduoda už 16 000 rublių. Tuo pačiu metu disko rinkos vertė JAV valiuta yra 100 JAV dolerių.

„Beje, kalbama apie 1 TB SSD. Ei, jūs sakėte, kad mūsų rublio kursas aukštas, bet kažkodėl kainos nepaklūsta ir yra didesnės nei buvo iki vasario 24 d.? V.Putinai, siųskite kariuomenę į elektronikos parduotuves, kitaip jie diskredituos stiprų rublį!“ – rašo vienas rusas.

Komentaruose vartotojai pažymi, kad pagal oficialų kursą naujojo „iPhone 13 Pro“ kaina doleriais šoktelėjo iki 3300. Taigi, tinklinėje Rusijos elektronikos parduotuvėje „Sviaznoi“ naujausias „iPhone“ modelis kainuoja 179 990 rublių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.