Vėl apsijuokė: rusai pareiškė, kad Ukrainoje sunaikino daugiau HIMARS, nei jų ten yra Atskleidė vieno HIMARS paleidimo kainą

Savaitgalį Rusijos Federacijos gynybos ministerija pranešė apie tariamą raketų sistemų HIMARS, kurios, Rusijos kariškių teigimu, buvo antrame elektrinės pastato aukšte, sunaikinimą.

 Rusijos pareigūnai pareiškė, kad per pastarąsias dvi savaites jiems pavyko sunaikinti 27 HIMARS įrenginius. Tačiau remiantis atvirų šaltinių informacija, Ukrainos ginkluotosiose pajėgose dabar yra tik apie dešimt HIMARS įrenginių.<br> Zumapress / Scanpix nuotr.
 Rusijos pareigūnai pareiškė, kad per pastarąsias dvi savaites jiems pavyko sunaikinti 27 HIMARS įrenginius. Tačiau remiantis atvirų šaltinių informacija, Ukrainos ginkluotosiose pajėgose dabar yra tik apie dešimt HIMARS įrenginių.<br> Zumapress / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2022, 11:19 AM, atnaujinta Aug 3, 2022, 11:35 AM

Rusijos pareigūnai taip pat pareiškė, kad per pastarąsias dvi savaites jiems pavyko sunaikinti 27 HIMARS įrenginius.

Tačiau įdomu tai, kad remiantis atvirų šaltinių informacija, Ukrainos ginkluotosiose pajėgose dabar yra tik apie dešimt HIMARS įrenginių.

Ir kaip praneša ukrainiečiai, jie kol kas nepatyrė jokių HIMARS sistemų nuostolių.

Kaip viename interviu „Tablet“ pasakojo operacinės vadavietės „Pietūs“ vadas generolas majoras Andrijus Kovalčiukas, Ukrainos kariškiai greitai įvaldė HIMARS raketų paleidimo įrenginius ir pademonstravo jų naudojimo veiksmingumą mūšio lauke prieš rusus.

„Kol kas nepatyrėme jokių HIMARS sistemų nuostolių – o tai rodo, kaip gerai mums pavyksta jas panaudoti. Net amerikiečiai buvo nustebinti, kaip efektyviai naudojame šias sistemas. Nes kiekviena raketa pataiko į taikinį. Kiekviena raketa sunaikina tiltą arba amunicijos sandėlį. Mūsų sąjungininkai taip pat pastebėjo didžiulį ekonomiškumą, kaip mes naudojame raketas“, – interviu „Tablet“ sakė generolas majoras A.Kovalčiukas.

Jis pabrėžė, kad kiekviena paleista raketa sunaikino daug kartų didesnės vertės Rusijos įrangą ar šaudmenis.

Teritorinės gynybos pajėgų 103-iosios brigados kapitonas Aleksandras Ganuščinas Ukrainos nacionalinės televizijos telemaratone papasakojo, kiek kainuoja paleisti HIMARS raketas.

Jis pažymėjo, kad JAV daugkartinio paleidimo raketų sistemos nenaudojamos pavienėms priešo daugkartinio paleidimo raketoms naikinti. Vienos raketos kaina yra 150 000 JAV dolerių, o pilno paleidimo kaina – 1 000 000 JAV dolerių. A.Ganuščinas pažymėjo, kad per karinę kampaniją Irake Jungtinės Valstijos atliko 5 900 paleidimų. Remiantis atvirųjų šaltinių informacija, pačios „HIMARS MLRS“ sistemos kaina yra daugiau nei 5 000 000 JAV dolerių.

Kapitonas nurodė, kad pagrindinis Rusijos pajėgų pranašumas yra ne tai, kad turima daugiau raketinių sistemų, bet didelis šaudmenų kiekio pranašumas (7–10 kartų). Būtent todėl HIMARS naudojamos siekiant sutrikdyti logistikos grandinę.

Kaip pranešama, gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pirmadienį pranešė, kad į Ukrainą iš JAV atvyko dar keturios HIMARS sistemos.

Parengta pagal „Defense Express“, „Tablet“ ir gagadget.com informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.