Kremlius įsiuto: grasina sunaikinti Ukrainoje planuojamą statyti „Bayraktar“ gamyklą

Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Ukrainoje pastatyta „Bayraktar“ bepiločių orlaivių gamykla bus sunaikinta.

 Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas grasina „demilitarizuoti“ Turkijos dronų gamintojo „Bayraktar“ gamyklą.<br> Wikimedia Commons.
 Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas grasina „demilitarizuoti“ Turkijos dronų gamintojo „Bayraktar“ gamyklą.<br> Wikimedia Commons.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2022, 10:48 AM, atnaujinta Aug 11, 2022, 11:14 AM

Tai pranešė Rusijos naujienų agentūra TASS, remdamasi D.Peskovo žodžiais.

„Tokio objekto sukūrimo faktas turi būti suvokiamas. Apie demilitarizaciją bus kalbama iškart. Tai tikriausiai tik pratęs ukrainiečių kančias, bet specialiosios karinės operacijos tikslo nesustabdys“, – sakė jis žurnalistams, komentuodamas pareiškimus apie ketinimus statyti gamyklą Ukrainoje.

Kaip pranešė Ukrainos naujienų agentūra, anksčiau Ukrainos ambasadorius Turkijoje Vasylis Bodnaras sakė, kad bepiločius orlaivius gaminanti bendrovė „Baykar Makina“ (Turkija) įregistravo savo įmonę Ukrainoje ir įsigijo žemės sklypą bepiločių orlaivių „Bayraktar“ gamyklai statyti.

Anksčiau „Baykar“ direktorius Halukas Bayraktaras užtikrino, kad Turkija niekada savo bepiločių orlaivių Rusijai neteiks, nors V.Putinas to ir norėjo.

Parengta pagal „Ukrainian News“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.