„Modernizuotame“ rusų tanke ukrainiečiai vietoje plieninės apsaugos rado tai, ko nesitikėjo

Nuodugnus Rusijos tanko „T-80“ modernizavimas pasirodė esąs toli gražu ne toks nuodugnus, kaip skelbė Rusija. Bent jau taip atrodo Ukrainos ginkluotosios pajėgoms.

 Nuodugnus Rusijos tanko „T-80“ modernizavimas pasirodė esąs toli gražu ne toks nuodugnus, kaip skelbė Rusija.<br> Wikimedia Commons.
 Nuodugnus Rusijos tanko „T-80“ modernizavimas pasirodė esąs toli gražu ne toks nuodugnus, kaip skelbė Rusija.<br> Wikimedia Commons.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2022, 9:45 AM

Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš Rusijos užpuolikų pagrobė įdomų trofėjų – „T-80BVM“. Rusai jį vadina „skraidančiu tanku“, nors, veikiau, jis turėjo būti vadinamas guminiu. „T-80BVM“ „dinaminė apsauga“ labai nustebino Ukrainos pajėgas.

Paaiškėjo, kad „antroji pasaulio armija“ yra aprūpinta tankais su labai originalia dinamine apsauga. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai apsauginėse plokštėse rado ne šarvuotą plieną, o gumą.

„Yra guma ir viskas. Šaunu, ar ne? Gerai tikriausiai apsaugo?“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas.

Jis pastebėjo, kad bokšteliui apsaugoti pagailėta net gumos, o tai yra silpniausia kovinės mašinos vieta. „Jų nėra dinaminiame apsaugos bokšte… O pėdsakai rodo, kad jų net nebuvo. Vanduo tik tekėjo… Visi jie tokie“, – pastebėjo kariškis.

Pastebėtina, kad tanko „nuodugnus modernizavimas“ nereiškė nuotolinio valdymo kulkosvaidžio įrengimo. „Jis turi bokštelį kaip „T-64“. Kulkosvaidžio valdymas vis dar nėra nuotolinis – tebėra rankena šaudymui. Viskas yra pagal klasiką“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys.

Verta paminėti, kad Kremliaus propagandos mašina labai aktyviai reklamavo rusišką „T-80BVM“, vadindama jį „skraidančiu tanku“. Jie paminėjo ir naują „pastiprintą apsaugą“. „Išoriškai nuo savo pirmtako jis skiriasi naujos kartos dinamine apsauga“, – apie tanką rašė propagandos šaltinis „RG.ru“.

Pastebėtina, kad šiame kare Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nebuvo sunku susidoroti su šios modifikacijos tankais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją