Skraidantys automobiliai – jau realybė, o jį vairuoti galėtų bet kas

Naujasis skraidantis automobilis, vadinamas „kelionių oru ateitimi“, dėl „Tesla“ akumuliatoriaus gali skristi kiek didesniu nei 100 km per valandą greičiu ir išbūti ore iki 20 minučių, tačiau pagal JAV taisykles, norint jį valdyti jokios licencijos nereikia. Teisingai, automobiliu, kuriame telpa vienas žmogus, skraidyti galėtumėte be piloto ar net vairuotojo pažymėjimo.

 Skraidantis automobilis „Jetson One“, kuris gali kilti ir leistis vertikaliai, sveria taip mažai (vos 86 kg), kad yra priskiriamas ultralengvųjų orlaivių kategorijai.<br> Jetson ONE nuotr.
 Skraidantis automobilis „Jetson One“, kuris gali kilti ir leistis vertikaliai, sveria taip mažai (vos 86 kg), kad yra priskiriamas ultralengvųjų orlaivių kategorijai.<br> Jetson ONE nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2022, 9:04 PM

Skraidantis automobilis „Jetson One“, kuris gali kilti ir leistis vertikaliai, sveria taip mažai (vos 86 kg), kad yra priskiriamas ultralengvųjų orlaivių kategorijai. Ultralengviesiems orlaiviams valdyti nereikia licencijos, o tai reiškia, kad automobiliui į rinką patekti bus nesunku, tačiau vaizdas danguje gali būti bauginantis.

Galbūt ir gerai, jog dabartinės JAV taisyklės užtikrina, kad joks panašus orlaivis nebūtų naudojamas netoli miestų ar oro uostų, tad kol kas tokių skraidančių automobilių pamatytume labai nedaug.

„Jetson One“ galima užsisakyti ir šis aparatas bus pristatytas jums asmeniškai (nors 2022 m. produkcija jau išparduota). Tereikia palikti maždaug 21 000 eurų užstatą, o galutinė kaina siekia beveik 68 000 eurų. Nors, atsižvelgiant į dabartines automobilių kainas, ne taip ir brangu.

Parengta pagal „IFL Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.