Prieš mokslo metus ne tik nauja kuprinė: kaip išrinkti vaikui išmanųjį iki 200 Eur?

Išmanieji telefonai tampa neatsiejama kasdienybės dalimi jau ir mokyklinio amžiaus vaikams – šie įrenginiai padeda palaikyti ryšį su tėvais ir bendraklasiais, moko planuoti laiką bei yra reikalingi įvairioms užduotims atlikti. Kaip išsirinkti gerai veikiantį, bet nebrangų išmanųjį vaikui? Keli eksperto patarimai padės ne tik lengviau apsispręsti, bet ir sutaupyti renkant telefoną savo atžalai.

 Keli eksperto patarimai padės ne tik lengviau apsispręsti, bet ir sutaupyti renkant telefoną savo atžalai.<br> Pexels nuotr.
 Keli eksperto patarimai padės ne tik lengviau apsispręsti, bet ir sutaupyti renkant telefoną savo atžalai.<br> Pexels nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 11:57 AM

Anot „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto Arnoldo Lukošiaus, svarbu įvertinti, kokie telefono parametrai svarbiausi ir kiek tėvai linkę į jį investuoti. Specialistas pataria, kaip išsirinkti įrenginį, kuris būtų ne tik funkcionalus, bet ir nebrangus.

Operacinė sistema. Geriausia būtų rinktis telefono modelį, turintį tą pačią operacinę sistemą, kuri yra naudojama tėvų telefonuose – taip bus lengviau ir paprasčiau įrenginius suderinti tarpusavyje bei paaiškinti vaikui, kaip juo naudotis. Ieškantiems geriausio nebrangaus „Android“ modelio, verta rinktis „Samsung Galaxy A“ seriją. Ryškūs ir patikimi „A13“ ir „A22 5G“ modeliai puikiai fotografuoja ir išsiskiria itin ištvermingomis baterijomis. Jei jūsų šeimos nariai naudoja „IOS“ ekosistemos įrenginius, vaikui drąsiai galite pirkti „SE“ serijos arba seniau išleistus „iPhone“ telefonus, kurie kainuoja mažiau. „Apple“ įrenginiai ilgai gauna atnaujinimus, todėl jie išlieka saugūs ir patikimi ilgesnį laiką.

Dizainas ir patvarumas. Svarbu, kad telefonas būtų lengvas ir patogus laikyti rankoje. Geriausia, jei telefoną rinktumėtės drauge su vaiku – tam, kad įrenginį jis galėtų išmėginti. Verta atkreipti dėmesį į išmaniojo ekrano patvarumą – ieškokite tokio įrenginio, kuris būtų atsparesnis kasdieniam nusidėvėjimui. Įvertinant mobiliojo patvarumą, reikia atkreipti dėmesį į keletą dalykų – pirmiausia, reikėtų patikrinti, iš kokių medžiagų pagamintas telefonas. Išmanusis su metaliniu ar sustiprintu korpusu greičiausiai geriau atlaikys kritimus. Taip pat ieškokite telefono su „Gorilla Glass“ ar panašiu, įbrėžimams atspariu, ekranu.

Kadangi atžalos neretai pameta daiktus, galima vaikams nupirkti specialius „Bluetooth“ ryšiu veikiančius daiktų ieškiklius, pavyzdžiui, „Samsung Galaxy Smart Tag“ arba „Apple Air Tag“. Prikabinus ieškiklį prie daikto, galima stebėti jos buvimo vietą ir prireikus pamestą daiktą greitai surasti.

Baterijos veikimo laikas. Vienas esminių dalykų, į kurį reikia atsižvelgti renkant vaikui išmanųjį – baterijos veikimo laikas. Didelė mAh akumuliatoriaus talpa užtikrins, kad telefonas neišsikrautų ištisą dieną. Tai labai svarbu vaikams, kurie dienos metu neturi prieigos prie įkroviklio. Kitas dalykas, į kurį reikėtų atsižvelgti, yra tai, ar telefonas turi išimamą akumuliatorių. Tai gali būti naudinga, jei po kelerių metų naudojimo bateriją reikėtų pakeisti.

Atmintis. Vaikai telefonu ne tik bendrauja, bet ir žaidžia žaidimus, todėl pravartu atkreipti dėmesį ir į įrenginio atmintį – dauguma standartinių išmaniųjų telefonų turi bent 32 GB atminties, tačiau kai kurie modeliai turi 64 GB ar daugiau. Daugelyje telefonų taip pat yra „microSD“ kortelės lizdas, kuriuo galima pridėti papildomos atminties. Ieškodami vaikams tinkamo modelio, atsižvelkite į tai, ar jis pasižymi galingais procesoriais ir didele atmintimi.

Funkcijos. Telefono funkcijų poreikis priklauso nuo vaiko amžiaus: jaunesnei atžalai pakaks įrenginio su pagrindinėmis žinučių ir skambinimo funkcijomis, o paaugliams svarbesnė interneto prieiga ir gera telefono kamera. Itin gera baterija ir kokybiška kamera pasižymi, pavyzdžiui, „Nokia G21“ išmanusis, kuris turi ne tik didelį ekraną, bet ir 90 Hz vaizdo atnaujinimo dažnį, užtikrinantį sklandų žaidimų ir naršymą socialiniuose tinkluose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.